Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul “test de impact” pentru Rafale în Grecia. Francezii participă la exercițiul “Skyros” cu patru aeronave
29 ian, 15:53
În perioada 02-05 februarie 2021, Forțele Aeriene Elene vor avea un prim contact “în aer” cu noul tip de aeronavă achiziționată, piloții greci pe F-16 și Mirage 2000 efectuând zboruri tactice comune cu colegii francezi de pe Rafale.

Potrivit pentapostagma.gr, patru avioane franceze Rafale vor ateriza marți la Baza Aeriană Tanagra (Aripa 114 Luptă) pentru a participa la exercițiul aerian „Skyros” desfășurat în comun de Forțele Aeriene Franceze și cele elene, în contextul consolidării relațiilor greco-franceze.

Informația a fost furnizată inițial de către ministrul francez al Apărării, Florence Parley, pe 25 ianuarie, în timpul vizitei efectuate la Atena.

Cele patru Rafale ale Forțelor Aeriene Franceze vor desfășura zboruri tactice comune cu aeronave grecești F-16 și Mirage 2000, la activitate participând inclusiv o aeronavă de alimentarea KC-135 Stratotanker și una de transport, care vor efectua activități de realimentare aeriană.

Deși piloții greci nu vor zbura cu Rafale pe timpul exercițiului comun, oficialii Forțelor Aeriene Elene consideră că activitatea reprezintă o bună oportunitate pentru a se obișnui și a cunoaște caracteristicile și comportamentul noului avion multirol, Rafale.

Publicația elenă consideră că personalul și piloții Forțelor Aeriene Elene vor în primul rând să vadă că noile aeronave în curs de achiziționare pot lucra împreună cu restul avioanelor de luptă deținute și că își pot folosi pe deplin potențialul recunoscut. Astfel, au fost subliniate principalele avantaje ale Rafale conferite de  electronica avansată (radarul AESA și sistemul de autoapărare dedicat SPECTRA) și de sistemele de armament disponibile precum rachetele Meteor, Mica, Exocet și Storm Shadow (SCALP).

Este pentru prima dată când când piloții greci sunt instruiți și cooperează cu Rafale în spațiul aerian elen. O activitate similară a mai avut loc toamna trecută, când piloți greci, printre care și șeful Statului Major General, contraamiralul George Blioumis, au participat în Franța, la baza Mont de Marsan, la exercițiul multinațional “Volfa 2020”.

Odată cu participarea la exercițiu, contraamiralul Blioumis a pilotat personal Rafale pentru a se convinge de calitatea aeronavei vizate pentru noua achiziție a Forțelor Aeriene grecești.

Conform graficului de derulare a contractului de achiziție, primele șase Rafale folosite, din totalul de 18 achiziționate, vor începe să fie primite din iulie 2021 cu un ritm de unul pe lună.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite. Administraţia Biden aprobă acordul încheiat de Trump
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro