Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Propaganda rusă acuză Ucraina că s-ar afla la originea exploziilor din Beirut
05 aug 2020 / 12:40
Cel puțin 100 de persoane au murit și alte 4.000 au fost rănite ca urmare a exploziilor care au avut loc în portul din Beirut. Cifrele pot fi mult mai mari în contextul în care în continuare sunt persoane dispărute și se desfășoară ample operațiuni de căutare și salvare.

Cu toate că încă nu există o versiune oficială cu privire la cauza exploziilor, propaganda Kremlinului se folosește de tragedie pentru a învinovăți Ucraina de cele întâmplate ieri. 

Potrivit unor surse militare citate de presa libaneză, deflagraţia este rezultatul unui accident, nu a unui atac. Pe de altă parte Donald Trump a precizat ieri într-o conferinţă de presă că exploziile de amploare din Beirut „seamănă cu un atentat teribil” și a subliniat că această opinie i-a fost împărtășită de experții militari. 

Cert e că explozia a fost atât de puternică încât s-a resimțit până în Cipru, la 200 de kilometri distanță.

Premierul libanez a precizat însă că 2.750 de tone de azotat de amoniu au fost depozitate într-un depozit din portul din Beirut timp de şase ani, iar catastrofa ar fi fost declanșată de un incendiu care a izbucnit în zonă.

G Ad:

 

Un site apropiat Kremlinului transmite „pe surse” că la originea exploziilor ar putea fi Ucraina

 

Însă portalul rus Tsargrad, deținut de miliardarul rus Konstantin Malofeev, înaintează o cu totul altă ipoteză. La originea exploziilor ar fi ... Ucraina! 

Site-ul Unian denunță propaganda rusă și citează din Tsargrad care precizează că „explozia din portul Beirut poate avea origine ucraineană”. Potrivit rușilor, există informații conform cărora o navă sub pavilionul Ucrainei a acostat cu puțin timp înainte de deflagrație chiar în locul exploziilor. Nava ar fi venit din Mariupol, aproape de Donbas.

De subliniat însă faptul că rușii de la Tsargrad citează strict „surse proprii” și nu au adus nicio dovadă a celor susținute.

Konstantin Malofeev, cel care deține portalul rus citat, este un miliardar apropiat Kremlinului. Acesta se află sub sancțiunile impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană pentru implicarea și finanțarea separatiștilor pro-ruși în războiului din Ucraina.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Dronele RQ-4 Global Hawk vor fi folosite în testele cu arme hipersonice efectuate de armata americană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro