Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Războiul din Idlib. Armata siriană aduce pe câmpul de luptă mai multă tehnică militară (Foto)
27 feb, 23:16
Armata guvernamentală siriană a desfășurat un sistem autopropulsat de arme anti-aeriene Shilka, un obuzier Gvozdika și un tanc T-72M1, în partea de sud a provinciei Idlib. Vehiculele au fost surprinse într-un videoclip publicat de agenția Ruptly și distribuit pe Twitter.

Conform celor mai recente cifre, forțele regimului sirian și forțele iraniene aliate au pierdut 16 vehicule de luptă pentru infanterie BMP-1, trei Shilkas, șapte obuze autopropulsate și 14 tancuri, inclusiv un T-90, pe tot parcursul ofensivei militare desfăşurate în provincia siriană Idlib, în luna febroarie.

Armata siriană luptă în prezent împotriva opoziției armate și a militanților pro-turci în apropierea orașului Saraqib, care a fost cucerit de armata regimul preşedintelui Bashar al-Assad, la începutul lunii februarie. După confruntările din 20 februarie, opoziția a reușit să înfrângă și să surprindă apărarea armatei siriene în apropierea satului Nayrab. Potrivit unor surse siriene, controlul opoziției asupra satului este doar temporar datorită activității aeronavelor rusești.

Situația pare să degenereze în Siria, în Idlib, unde trupele Turciei se află în conflinct cu cele ale regimului Assad, susținut de Rusia. Regiunea Idlib este ultimul bastion al forțelor rebele și jihadiste care luptă împotriva lui Assad din 2011 încoace.

Între ianuarie și februarie 2020, armata siriană a reuşit să controleze aproape jumate din provincia Idlib, trecând peste punctele de observare stabilite de Turcia în zona de detensionare.

Ankara a fost indignată de înaintarea forțelor regimului Assad. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat că, dacă trupele siriene nu s-au retras până la sfârșitul lunii februarie, armata turcă va începe o operație militară. Rusia, care susține acțiunile Damascului în Idlib, a încercat să rezolve conflictul prin negocieri, dar cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord.

Ştiri Recomandate

Coronavirus | Amelie de Montchalin: China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă
Linie telefonică TELVERDE destinată veteranilor și văduvelor de război
Exerciţii de luptă pe mare pentru întărirea capacităţii de reacţie a Forţelor Navale Române
Marina SUA, contract cu compania Raytheon pentru actualizarea programului de rachete Tomahawk
Serbia ar urma să vândă 282 de tancuri T-55 modernizate către Pakistan
Coronavirus | Panica se instaurează şi în Rusia. Guvernul lui Mişustin vrea carantină obligatorie
Coronavirus | Expert guvernamental american: În SUA, numărul cazurilor de infectare ar putea ajunge la câteva milioane
Coreea de Nord: Ultimul test cu rachete a fost un succes