Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, scenariu de război cu sute de victime. Florentina Ioniţă-Radu: Fiecare minut este important
19 apr, 21:23
General-maior medic, conf. univ. dr. Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central "Carol Davila" a vorbit, în cadrul unui interviu acordat Defense Romania, despre provocările cărora trebuie să le facă faţă, în prezent, medicina militară.
EXCLUSIV

Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central, a vorbit, în cadrul interviului acordat Defense Romania, despre provocările cărora trebuie să le facă faţă medicina militară în contextul în care războiul modern implică - după cum au demonstrat evenimentele din ultimii ani - situaţii grave, cu zeci, sute de victime, produse în marile aglomerări urbane ca urmare a unor atentate. Un scenariu similar a fost pus în aplicare în cadrul exerciţiului Vigurous Warrior, desfăşurat în România.

"În acest caz, simularea a luat în calcul 200 de victime. E greu de spus ce se va întâmpla într-un caz real, pentru că nu ştii unde se întâmplă şi cui se adresează. Dar, după cum vedeţi, s-a schimbat paradigma războiului, pentru că ultimele atentate au fost la nivelul aglomerărilor urbane: ne aducem aminte de Paris, de Nisa, lucrurile se întâmplă aşa acum şi automat implică un număr foarte mare de victime în funcţie de gradul de aglomerare.

Foarte important e că trebuie realizat cu acuraţele triajul la faţa locului: căutarea victimelor, identificarea şi trierea lor, pentru că acordarea codului de urgenţă este foarte importantă: dacă e cod roşu îl transporţi imediat la spital, dacă are coduri mai mici, deja lucrurile se pot etapiza şi aici este marea artă a trierii iar medicii de la Spitalul Militar au experienţă şi au participat la exerciţii anterioare în teatre de operaţii. E foarte important să triezi victima şi să ştii unde să o transporţi pentru că este, până la urmă, lupta pentru viaţă iar minutele sunt foarte importante", a explicat Florentina Ioniţă-Radu.

Cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice

 

Vigorous Warrior 19 - VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, s-a desfăşurat în perioada 1-15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României, pe cele trei componente - terestră (activităţi au loc, în majoritate, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) şi navală (în zona Constanţa şi la Marea Neagră). De asemenea, în Bucureşti au fost organizate mai multe secvenţe ale exerciţiului.

Potrivit MApN, exerciţiile Vigorous Warrior sunt singurele exerciţii medicale ale NATO, organizate o dată la doi ani de CO MILMED COE şi o naţiune gazdă voluntară.

VIDEO: 

 

 

 

Ştiri Recomandate

Coreea de Sud strică relaţiile cu Japonia. Seululu renunţă la a mai face schimb de informaţii militare clasificate
Juan Guaido se opune prezenței navelor de război rusești în Venezuela
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi