Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii români au participat la exerciţiul militar Bull-Run 12 din Polonia
24 iun 2020 / 08:56
Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Scorpionii Albaștri" au participat în perioada 19 – 23 iunie, la Bull Run 12, exercițiul de alertare al Grupului de Luptă din Polonia.

Misiunea ,,Scorpionilor Albaștri" a fost să asigure apărarea antiaeriană a punctului de comandă al Grupului de Luptă pe întreaga durată a exercițiului, precizează Forţele Terestre Române, pe pagina oficială de Facebook.

Obiectivul principal al Bull Run 12 a fost acela de a antrena capacitatea de reacție a Grupului de Luptă în vederea alertării, executării marșului și dislocării în zona de operații din regiunea Suwalki. Totodată, exercițiul a avut scopul de a testa interoperabilitatea dintre SUA, Marea Britanie, România, Croația și Polonia și de a consolida faptul că,Grupul de Luptă este pe deplin pregătit și capabil să răspundă oricăror potențiale amenințări.

Din ordinul comandantului Grupului de Luptă, au fost adoptate măsuri de protecție pentru limitarea răspândirii COVID-19, cum ar fi purtarea măștilor de protecție pe timpul desfășurării exercițiului. Privind reducerea riscului de apariție a COVID-19 în baza militară din Bemowo Piskie, militarii din Grupul de Luptă sunt verificați săptămânal prin executarea unui screening de către personalul medical.

G Ad:

Detaşamentul de Apărare Antiaeriană ,,Scorpionii Albaştri", generat de Batalionul 205 Apărare Antiaeriană, participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianţei NATO, alături de partenerii polonezi, americani, britanici şi croaţi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia, din 2016.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au prăbușit intenționat o dronă MQ-9A Reaper pentru a nu ajunge în mâinile inamicului
Două corvete rusești monitorizează direct acțiunile navelor de luptă ale NATO în Marea Neagră (Foto)
NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia
Compromiterea pensionarilor militari prin dezinformare. Cât de 'speciale' sunt pensiile de serviciu ale militarilor
Într-un ipotetic război în Pacific, SUA ar putea mina flancul sudic pentru a scoate din joc puternica flotă de submarine chineze
Milițiile iraniene din Irak au „sărbătorit” alegerea noului președinte iranian lansând o rachetă către o bază unde se află soldați SUA
Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai UE. România reiterează necesitatea unei strategii comune în ceea ce privește Rusia
Mircea Geoană: Armata României a fost subfinanțată cronic timp de decenii
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro