Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Militarii români au participat la exerciţiul militar Bull-Run 12 din Polonia
24 iun, 08:56
Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Scorpionii Albaștri" au participat în perioada 19 – 23 iunie, la Bull Run 12, exercițiul de alertare al Grupului de Luptă din Polonia.

Misiunea ,,Scorpionilor Albaștri" a fost să asigure apărarea antiaeriană a punctului de comandă al Grupului de Luptă pe întreaga durată a exercițiului, precizează Forţele Terestre Române, pe pagina oficială de Facebook.

Obiectivul principal al Bull Run 12 a fost acela de a antrena capacitatea de reacție a Grupului de Luptă în vederea alertării, executării marșului și dislocării în zona de operații din regiunea Suwalki. Totodată, exercițiul a avut scopul de a testa interoperabilitatea dintre SUA, Marea Britanie, România, Croația și Polonia și de a consolida faptul că,Grupul de Luptă este pe deplin pregătit și capabil să răspundă oricăror potențiale amenințări.

Din ordinul comandantului Grupului de Luptă, au fost adoptate măsuri de protecție pentru limitarea răspândirii COVID-19, cum ar fi purtarea măștilor de protecție pe timpul desfășurării exercițiului. Privind reducerea riscului de apariție a COVID-19 în baza militară din Bemowo Piskie, militarii din Grupul de Luptă sunt verificați săptămânal prin executarea unui screening de către personalul medical.

Detaşamentul de Apărare Antiaeriană ,,Scorpionii Albaştri", generat de Batalionul 205 Apărare Antiaeriană, participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianţei NATO, alături de partenerii polonezi, americani, britanici şi croaţi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia, din 2016.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro