“În cadrul unui exercițiu de apărare antiaeriană, militarii unui divizion de rachete S-400 au executat un complex de activități de desfășurare în poziții de luptă și redislocare ulterioară într-un raion de rezervă, sub acoperirea unui complex de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S”, se arată în comunicatul de presă al departamentului.
Potrivit datelor prezentate de Statul major al FRMN, pe timpul marșului, asupra coloanei aflate în deplasare a fost executat un atac al grupelor de cercetare-diversiune ale adversarului. Militarii ruși au intrat în luptă și au distrus forțele adverse.
Ulterior, echipajele de luptă ale divizionului de rachete antiaeriene S-400 au desfășurat activități de descoperire, preluare sub control și escortare a țintelor aeriene, care au fost distruse prin executarea de lansări electronice de rachete.
Pentru a crea o situație tactică apropiată la maximum de cea reală, au fost întrebuințate cartușe de manevră și mijloace de imitare a dispozitivelor explozive.
În ultimii câțiva ani, armata rusă și-a consolidat în mod semnificativ gruparea de trupe din Crimeea, inclusiv prin intermediul sistemelor de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune S-400, produse de concernul aerocosmic Almaz-Antey.
În luna noiembrie 2018, în localitatea Dzhankoy din nordul Crimeii, situată la numai 30 de kilometri de granița cu Ucraina, a intrat în serviciul de luptă cel de-a patrulea divizion de rachete antiaeriene S-400 Triumf. Anterior, militarii ruși au operaționalizat alte trei divizioane de acest tip: în ianuarie 2017 la Feodosia, în ianuarie 2018 la Sevastopol și în septembrie 2018 la Evpatoria.
Comentariul autorului: Federația Rusă dispune în Regiunea Mării Negre de șapte divizioane de rachete antiaeriene S-400 Triumf, din care cinci sunt dislocate în Crimeea. Pe lângă cele patru divizioane prezentate mai sus, încă un divizion este dislocat la Kerci, fiind operaționalizat în luna decembrie 2018, imediat după incidentul ruso-ucrainean din Strâmtoarea Kerci.
Alte două divizioane de rachete antiaeriene S-400 sunt dislocate în Ținutul Krasnodar, la Novorossiysk și Soci.
Trebuie menționat faptul că fiecare divizion de rachete antiaeriene S-400 este acoperit de o baterie de complexe Pantsir-S, cu rază scurtă de acțiune.
China și Japonia au o dispută care nu de puține ori a fost pe punctul de a escalada militar în Marea Chinei de Est, în ceea ce privește controversatele insule Senkaku.
Jurnaliștii militari ruși se plâng de faptul că țara lor este amenințată tocmai de Republica Moldova, în baza unei ipotetice alianțe militare cu Ucraina și Georgia, cu scopul de a contracara influența Federației Ruse în Marea Neagră.
Au fost momente provocatoare pentru mecanicii conductori nou brevetați din cadrul Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”.
Grupul de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt care se află în Marea Chinei de Sud a executat o misiune pentru asigurarea unei navigații libere într-o zonă intens contestată de China.
România urmează să demareze programul de finanțare pentru modernizarea bazei militare din Tunari, aflată în nordul Bucureștiului.
Guvernul ungar va continua să protejeze graniţele Ungariei şi pe cele ale Europei şi va face toate eforturile posibile pentru a împiedica crearea de coridoare internaţionale ale migraţiei, a declarat joi ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, în reacţie la o opinie a avocatului general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la legislaţia ungară privind migraţia, transmite MTI.
Corpul marinei americane lansează mii de noi puști automate de infanterie M27 pentru a înzestra trupele sale de infanterie.
România revine încet dar sigur în lumea producătorilor de echipamente militare.