Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a lansat la apă prima din cele două fregate Proiect 11356 construite pentru Forțele Navale ale Indiei
09 noi 2021 / 11:21
Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat că, pe 08.11.2021, la Șantierul Naval Yantar din Kaliningrad, s-a desfășurat ceremonia de lansare la apă a fregatei Tushil, prima dintre cele două fregate construite pentru Forțele Navale ale Indiei.

La festivitate au participat, între alții, ambasadorul Indiei în Rusia, Venkatesh Varma, precum și reprezentanți ai Corporației Întrunite Constructoare de Nave (OSK) și ai companiei Rosoboroneksport.

Diplomatul indian a declarat cu această ocazie că “nava reprezintă una dintre dovezile prieteniei și cooperării militare dintre cele două țări”.

La rândul său, directorul șantierului, Ilya Samarin a precizat că: “Apreciem foarte mult încrederea clientului Indian, care a decis să continue construirea fregatelor Proiect 11356 la Yantar. Această comandă este una dintre cele mai importante pentru fabrică și o îndeplinim cu toată responsabilitatea”.

Construcția navei Proiect 11356, denumită inițial Amiral Butakov, a început la Șantierul Naval Yantar din Kaliningrad în anul 2013, la comanda Ministerului rus al Apărării. Peste trei ani, Rusia și India au încheiat un contract pentru finalizarea în cadrul proiectului a două fregate de acest tip pentru Forțele Navale ale Indiei.

G Ad:

Cea de-a doua navă, Tamala, va fi lansată la apă la începutul anului viitor. Conform contractului, cele două nave trebuie să fie predate beneficiarului în anul 2023.

Comentariul autorului: India a mai achiziționat din Federația Rusă șase fregate Proiect 11356, care au fost produse, în perioada 1999-2013, la Șantierele Navale din Baltiysk și Kaliningrad (câte trei la fiecare șantier).

Cele șase fregate sunt: F40 Talwar, F43 Trishul, F44 Tabar, F45 Teg, F50 Tarkash și F51 Trikand. Primele trei sunt dotate cu rachete de croazieră Club-N și ultimele trei cu rachete BraMos.

În baza a două contracte încheiate în perioada 2010-2011 cu Ministerul rus al Apărării, Șantierul Naval Yantar din Kaliningrad trebuia să construiască șase fregate Proiect 11356R pentru Flota rusă din Marea Neagră. Însă, după evenimentele din Crimeea și din Donbas din anul 2014, Ucraina a încetat cooperarea militară cu Rusia, orprind și livrările sistemelor de propulsie pentru navele de acest tip. În aceste condiții, au fost finalizate numai trei fregate, Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov. Celelalte trei fregate, Amiral Butakov, Amiral Istomin și Amiral Kornilov, au rămas în șantier, în diverse stadii de producție.

Pe 20.11.2018, Rusia și India au încheiat un nou contract pentru construirea altor patru fregate Proiect 11356 pentru Forțele Navale indiene. Potrivit acestuia, două dintre nave sunt construite în Rusia, iar alte două vor fi produse în India, sub licență, la Șantierul Naval din Goa.

Navele Tushil și Tamala construite în Rusia sunt fostele fregate Amiral Butakov și Amiral Istomin

Deocamdată, nu se știe ce se va întâmpla cu cea de-a șasea navă, Amiral Kornilov. După anumite surse, este posibil ca aceasta să fie totuși finalizată pentru Flota rusă din Marea Neagră, ținând cont de faptul că, între timp, Rusia și-a dezvoltat propriile sisteme de propulsie pentru nave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro