Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a preluat controlul asupra unei foste baze militare americane din Siria (Video)
15 noi 2019 / 13:46
Rusia a anunţat vineri că a preluat controlul asupra unui aerodrom în nordul Siriei, pe care trupele americane l-au abandonat mai devreme săptămâna aceasta, informează dpa.

Forţele militare ruse păzesc aerodromul, lângă oraşul Kobane de la frontiera cu Turcia, a precizat un oficial rus de rang înalt pentru agenţia de presă TASS.

Canalul de televiziune Zvezda (Steaua), administrat de Ministerul rus al Apararii, a prezentat un material video cu preluarea fostei baze militare americane de către Forțele Ruse.

,,Genişti cercetează în prezent locul pentru a-l curăţa de explozivi. Nu ştim ce capcane şi surprize ar fi putut lăsa foştii proprietari ai bazei", a declarat acest oficial, căruia nu-i este precizat numele.

Controlul asupra bazei a fost preluat de către subunități ale Poliției Militare ruse care patrulează în nordul Siriei

,,Subunitățile noastre au început să păzească aerodromul și teritoriul bazei militare, organizând patrule perimetrale și paza în pozițiile de foc amenajate. În prezent, geniștii verifică existența unor încărcături explozive în cadrul obiectivului. Nu se știe ce capcane și surprise au lăsat foștii proprietari", a declarat un inspector din cadrul Poliției Militare ruse.

SUA au folosit aerodromul pentru a susţine forţele de opoziţie în războiul civil din Siria, a mai spus partea rusă. La rândul său, Rusia este cel mai important susţinător militar al regimului lui Bashar al-Assad.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luna trecută o retragere parţială a trupelor din Siria, în efortul de a reduce angajamentele SUA în zonele de război din Orientul Mijlociu.

Declanşat în 2011 cu reprimarea unor manifestaţii pro-democraţie, războiul din Siria a făcut peste 370.000 de morţi.

Ştiri Recomandate

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Comisia Comună Interstatală Ucraineano-Franceză pentru Armament și Echipament Militar își reia activitatea
Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate