Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Rusia a reținut mai mult de 160 de marinari din Coreea de Nord pentru atacul din Marea Japoniei
19 sep 2019 / 15:46
Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, care supraveghează paza de coastă, a reținut,  marți,   în Marea Japoniei,  cel puțin 160 de cetățeni din Coreea de Nord despre care se spune că pescuiau ilegal în apele rusești, iar  una dintre bărcile pe care se aflau au atacat o ofi ț erii pazei de  coastă, informeaz ă The Moscow Times.

Mass-media din Rusia, inclusiv RIA Novosti și Interfax, au relatat pe 18 septembrie că autoritățile ruse au confiscat două nave de pescuit și 11 bărci cu motor care pescuiau ilegal în largul coastei sale de est.

Incidentul a fost raportat pentru prima dată pe 17 septembrie, când FSB a spus că trei dintre ofițerii pazei de coastă ruse au fost răniţi, unul de focuri de armă, în timpul incidentului de marţi în Marea Japoniei, a declarat Comitetul de Investigaţii într-un comunicat. La vremea respectivă, FSB a spus doar că peste 80 de marinari au fost luați în arest.

Echipajul unei nave de pescuit nord-coreene riscă 20 de ani de închisoare în Rusia după ce a atacat paza de coastă rusă, potrivit acuzaţiei anunţate miercuri de agenţia de investigaţii de top a Rusiei, informează DPA.

Gărzile de coastă rusești rețin frecvent pescarii din Coreea de Nord în Orientul îndepărtat, iar unii dintre ei sunt condamnați la închisoare. Nava de pescuit implicată în atacul asupra pazei de coastă ruse avea un echipaj de peste 45 de persoane, a precizat FSB.

 

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate