Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia continuă cu serviciul militar obligatoriu: 128.000 de tineri vor fi luați în armată
01 oct, 09:19
Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 01.10.2020, în Forțele Armate ale Federației Ruse, a început campania de înrolări de toamnă. În baza unui decret semnat pe 30 septembrie de președintele rus, Vladimir Putin, în perioada 01.10-31.12.2020, vor fi încorporați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu 128.000 de recruți.

,,Pe 01 octombrie, a început campania Toamna-2020 de încorporare a cetățenilor pentru efectuarea serviciului militar. Este planificat ca în cei 85 de subiecți ai Federației Ruse să fie încorporați 128.000 de recruți, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani. La sosirea în unitățile militare, recruții vor intra în carantină timp de 14 zile”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Actuala campanie de încorporări este a doua campanie, după cea din primăvară, care se desfășoară în timpul pandemiei de coronavirus. În cadrul campaniei de încorporări de primăvară au fost încorporați pentru executarea serviciului militar obligatoriu 135.000 de recruți. După cum a declarat pentru cotidianul Krasnaya Zvezda șeful Direcției Principale Organizare-Mobilizare din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Evgheni Burdinsky, reducerea numărului de militari încorporați se datorează creșterii numărului de militari angajați pe bază de contract.

Potrivit precizărilor generalului Burdinsky, toate măsurile antiepidemiologice adoptate în timpul campaniei de încorporări de primăvară rămân valabile și în cadrul campaniei de toamnă.  

Comentariul autorului: În Federația Rusă, durata serviciului militar obligatoriu este de 12 luni. Până în anul 2008, durata acestuia a fost de 24 de luni.

Încorporările pentru executarea serviciului militar obligatoriu se fac în două campanii anuale, respectiv perioada de încorporări de primăvară (01 aprilie - 15 iunie), și perioada de încorporări de toamnă (01 octombrie - 31 decembrie).

În timpul campaniilor de încorporări de toamnă din anii precedenți numărul cetățenilor încorporați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu a fost mai mare, respectiv de 132.000 de recruți în 2019 și de 132.500 în 2018. Probabil, pe măsură ce va crește procentul de profesionalizare a efectivelor Forțelor Armate ale Federației Ruse, numărul de militari în termen va continua să scadă.

Deocamdată, reprezentanții ruși se pronunță pentru menținerea unui sistem mixt al efectivelor, format din militari angajați și militari în termen. Cel puțin pe termen scurt și mediu, nu se are în vedere profesionalizarea integrală a efectivelor.

Cu toate acestea, pe măsura dezvoltării armamentelor, deservirea lor va fi tot mai dificilă pentru militarii în termen, deoarece necesită o înaltă specializare, ce nu se poate obține în câteva săptămâni sau luni de pregătire.

 

 

 

 

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro