Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Cea mai mare flotă de spargere de gheaţă din lume este pregătită pentru extindere. Compania Rosmorport (compania de stat care administrează porturile maritime ruseşti) își consolidează poziția în apele arctice cu alte 9 noi spărgător de gheaţă, informeaz ă ziarul The Moscow Times  și The Barents Observer.

Compania responsabilă de dezvoltarea infrastructurii maritime și portuare din Rusia vrea să își întărească poziția în apele arctice cu încă nouă spărgătoare de gheață. În acest moment compania operează 36 de spărgătoare de gheață, făcând-o cea mai mare flotă de acest fel din lume, potrivit Rosmorport, 

Potrivit directorului adjunct al companiei, Vasili Strugov, încă nouă nave vor fi adăugate flotei până în 2024.

Rosmorport are o flotă de cinci spărgătoare de gheață din proiectele 21900 și 21900M. Cea mai nouă dintre nave, Novorossiysk, face parte din flota de spărgătoare de gheață a Rusiei din noiembrie 2016.

Potrivit Rosmorport, vasul Viktor Cernomîrdin va fi de asemenea gata pentru a naviga curând. Nava de 25MW va fi cel mai puternic spărgător de gheață non-nuclear din lume. Nava ar trebui să fie gata pentru primul test de navigare la sfârșitul lui septembrie, iar testarea pe gheață în Arctica va avea loc în primăvara lui 2020, a spus Strugov.

,,Este cel mai puternic spărgător de gheață din lume, iar noi îl vom avea în flota noastra", a adăugat el.

Vasul Viktor Cernomîrdin este cu peste patru ani în urmă față de termenul la care ar fi trebuit să fie gata, contractul de construcție fiind semnat în 2011. 

Se crede că prețul navei este cu peste 50% mai mare decât era stabilit inițial. Nava trebuia să coste 7,95 miliarde de ruble (113 milioane EUR), dar surse din industria construcțiilor navale susțin că prețul va fi în cele din urmă de aproximativ 12 miliarde (170 EUR).

„ Viktor Chernomyrdin " este primul vas rus al proiectului 22600 (LK-25).

Nu este clar dacă vor fi construite mai multe spălătoare de gheață LK-25. Însă Rosmorport își va extinde simnificativ flota de spărgătoare de gheață.

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone