Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Cea mai mare flotă de spargere de gheaţă din lume este pregătită pentru extindere. Compania Rosmorport (compania de stat care administrează porturile maritime ruseşti) își consolidează poziția în apele arctice cu alte 9 noi spărgător de gheaţă, informeaz ă ziarul The Moscow Times  și The Barents Observer.

Compania responsabilă de dezvoltarea infrastructurii maritime și portuare din Rusia vrea să își întărească poziția în apele arctice cu încă nouă spărgătoare de gheață. În acest moment compania operează 36 de spărgătoare de gheață, făcând-o cea mai mare flotă de acest fel din lume, potrivit Rosmorport, 

Potrivit directorului adjunct al companiei, Vasili Strugov, încă nouă nave vor fi adăugate flotei până în 2024.

Rosmorport are o flotă de cinci spărgătoare de gheață din proiectele 21900 și 21900M. Cea mai nouă dintre nave, Novorossiysk, face parte din flota de spărgătoare de gheață a Rusiei din noiembrie 2016.

Potrivit Rosmorport, vasul Viktor Cernomîrdin va fi de asemenea gata pentru a naviga curând. Nava de 25MW va fi cel mai puternic spărgător de gheață non-nuclear din lume. Nava ar trebui să fie gata pentru primul test de navigare la sfârșitul lui septembrie, iar testarea pe gheață în Arctica va avea loc în primăvara lui 2020, a spus Strugov.

,,Este cel mai puternic spărgător de gheață din lume, iar noi îl vom avea în flota noastra", a adăugat el.

Vasul Viktor Cernomîrdin este cu peste patru ani în urmă față de termenul la care ar fi trebuit să fie gata, contractul de construcție fiind semnat în 2011. 

Se crede că prețul navei este cu peste 50% mai mare decât era stabilit inițial. Nava trebuia să coste 7,95 miliarde de ruble (113 milioane EUR), dar surse din industria construcțiilor navale susțin că prețul va fi în cele din urmă de aproximativ 12 miliarde (170 EUR).

„ Viktor Chernomyrdin " este primul vas rus al proiectului 22600 (LK-25).

Nu este clar dacă vor fi construite mai multe spălătoare de gheață LK-25. Însă Rosmorport își va extinde simnificativ flota de spărgătoare de gheață.

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană