Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia spune că sistemul electoral al SUA e "nedemocratic și arhaic" și cere americanilor să treacă cu "demnitate peste momentele dramatice"
Moscova consideră evenimentele de la Washington DC din 6 ianuarie ca fiind parte din treburile interne ale Statelor Unite și dorește ca poporului american să treacă cu demnitate această perioadă dramatică a istoriei lor, a declarat joi reprezentantului oficial al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova.
Foto: Capitoliul SUA, ocupat de susținătorii lui Trump, pe data de 6 ianuarie 2021

"Aceasta este o afacere internă a Statelor Unite", a spus purtătorul de cuvânt al MAE rus. „În același timp, atragem atenția asupra faptului că sistemul electoral din Statele Unite este arhaic, nu respectă standardele democratice moderne, creând oportunități pentru numeroase încălcări, iar mass-media americană a devenit un instrument de luptă politică. Este motivul diviziunii în societate care se observă acum în Statele Unite", a subliniat Zaharova, potrivit agenției de presă Tass.

„Dorim ca poporul american să trăiască acest moment dramatic din propria istorie cu demnitate ", a adăugat Zakharova.

Democratul Joseph Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA, conform cifrelor oficiale finale. Senatul și Camera Reprezentanților Congresului SUA au început pe 6 ianuarie o ședință comună pentru aprobarea rezultatelor alegerilor, dar a fost întreruptă câteva ore după ce susținătorii lui Trump au intrat în clădirea Capitolului, provocând distrugeri. Parlamentarii au reușit să se reunească din nou după ce forțele de ordine au evacuat protestatarii din Capitoliu. Biden a fost în cele din urmă confirmat câștigătorul alegerilor. Potrivit poliției, în timpul protestelor, patru persoane au fost ucise, peste 50 de persoane din rândul forțelor de ordine au fost rănite și peste 70 de protestatari au fost reținuți.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro