Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia va testa noile aruncătoare de flăcări TOS-2
Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 21.08.2020, în cadrul unei ședințe a Colegiului Ministerului Apărării, că Federația Rusă va testa noile aruncătoare de flăcări grele de tip TOS-2 la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

“Până la sfârșitul anului, este planificată livrarea la trupe a noilor sisteme de aruncătoare de flăcări grele de tip TOS-2, care sunt mai puternice decât predecesoarele lor și au o bătaie crescută. Trageri practice cu întrebuințarea sistemelor TOS-2 vor fi efectuate în cadrul exercițiului strategic Caucaz-2020”, a precizat Șoigu.

“Aceste sisteme vor crește în mod semnificativ posibilitățile de luptă ale grupărilor de trupe pe direcțiile strategice”, a spus ministrul rus al apărării.

Pe 24 iulie, șeful companiei de stat Rostekh, Serghei Chemezov, a declarat că noile sisteme de aruncătoare de flăcări grele Tosochka (TOS-2) se află în etapa finală a testelor. Potrivit precizărilor sale, pentru aceste sisteme au fost dezvoltate noi muniții moderne, inteligente. Acesta a menționat că, deocamdată, nu se intenționează livrarea sistemelor Tosochka la export.

 

Diferențe între TOS-2 și TOS-1 - TOS-1A

 

Referindu-se la deosebirile dintre sistemul TOS-2 și predecesoarele sale TOS-1 și TOS-1A, Chemezov a spus că “acest sistem este instalat pe un șasiu pe roți și nu mai are nevoie de un vehicul suplimentar de transport și încărcare. Muniția este încărcată în instalația de lansare cu ajutorul unei macarale situate direct pe vehiculul de luptă. Acest lucru îi conferă sistemului versatilitate și autonomie. De asemenea, mașina este dotată cu un sistem de protecție radioelectronică împotriva armamentelor de precizie”.

Anterior, adjunctul directorului general al concernului Tekhmash, Aleksandr Kochkin, declarase că armata rusă ar putea primi noile sisteme pentru exploatare experimentală în anul 2020.

În prezent, în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse se află sisteme grele de aruncătoare de flăcări TOS-1 Buratino și TOS-1A Solntsepek. Reprezentanții ruși au informat despre întrebuințarea sistemelor grele de aruncătoare de flăcări în timpul conflictului armat din Siria.

Sistemul Solntsepek a fost dezvoltat în anul 2001, pe șasiul tancului T-72. Acesta este destinat pentru sprijinirea cu foc a subunităților de infanterie moto și tancuri, distrugerea structurilor și clădirilor, precum și dezactivarea vehiculelor ușor blindate și auto ale adversarului.

Comentariul autorului: Noul sistem de aruncătoare de flăcări TOS-2 este destinat Trupelor de Protecție RCB (de radiații, chimică și biologică) din cadrul Forțelor Terestre. Acesta a fost prezentat pentru prima dată la Parada militară de la Moscova din 24 iunie 2020, la care au participat nouă sisteme TOS-1A Solntsepek și patru TOS-2 Tosochka.

Despre dezvoltarea noului sistem s-a aflat în vara anului 2017, la salonul aerocosmic internațional MAKS-2017. Achiziționarea acestuia pentru armata rusă este prevăzută în Programul de stat pentru înzestrare pentru perioada 2018-2027.

TOS-2 este echipat cu un sistem automatizat de conducere a focului, precum și cu mijloace moderne de navigație, comunicații și control.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro