Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Şapte nave iraniene au luat foc în portul Bushehr (Foto/ Video)
16 iul, 14:52
Cel puţin şapte nave au luat foc la un șantier naval din portul Bushehr, în sudul Iranului, a precizat miercuri agenţia de presă Tasnim, citată de Reuters.

Acest nou incident a ridicat deja multe semne de întrebare, deoarece această ţară din Orientul Mijlociu s-a confruntat în ultima perioadă cu o serie de explozii şi incendii produse în circumstanţe misterioase în apropierea unor uzine şi structuri cheie – instalaţii sensibile care sunt parte a infrastructurii critice iraniene – precum şi puncte de interes militar, inclusiv o explozie survenită cu două săptămâni în urmă, care a distrus un etaj al instalaţiei nucleare Natanz unde Teheranul îmbogăţeşte uraniu, precizează Epoch Times.

Acum o serie de nave din portul Bushehr din sudul Iranului au luat foc în circumstanţe misterioase. Miercuri, pompierii s-au străduit să stingă incendiile pe cel puţin şapte nave din port, potrivit Reuters.

Până în prezent, nu au fost raportate victime.

După cum am remarcat recent, mass-media centrală occidentală - inclusiv The New York Times - au început să speculeze că exploziile „aleatorii” sunt orice dar nu întâmplătoare, astfel că există o atenţie tot mai mare din partea presei, legată de probabilitatea existenţei sabotajului din partea agenţiilor de informaţii israeliene sau americane.

Există, de asemenea, posibilitatea unor grupări teroriste interne, precum şi a opoziţiei iraniene şi a grupurilor paramilitare revoluţionare care provoacă distrugeri ale punctelor cheie iraniene.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro