Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Securitatea în regiunea Mării Negre| Ucraina consideră România un partener de încredere
03 mai, 17:46
Ministrul ucrainean al Apărării, Andriy Taran , și ministrul român al Apărării, Nicolae Ionel Ciucă , au discutat, săptămâna trecută, despre aspecte ce ţin de mediul de securitate din regiune, în special situația din regiunea Mării Negre și a Mării Azov, precizează Ukrinform, care citează un comunicat de presă al ministerului ucrainean al Aparaii.

Ministrul ucrainean al Apărării, Andriy Taran, continuă să mențină un nivel înalt de dialog militar și politic cu omologii săi din statele partenere. În special, pe 28 aprilie, înaltul oficial ucrainean din ministerul apărării a purtat o discuție telefonică cu ministrul român al Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, precizează Ministerul ucrainean al Aparaii.

În timpul convorbirii telefonice, cei doi miniștri au discutat aspecte importante ce ţin de securitatea regională şi de cooperarea bilaterală în domeniul apărării.

O atenție deosebită a fost acordată îmbunătățirii situație actuale de securitate în regiunile Mării Negre și Azov, ajustarea situaţiilor cheie de cooperare în domeniul apărării la momentul pandemiei COVID-19, precum și definirea priorităților de cooperare bilaterală.

Ministrul român al Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, i-a mulţumit omologului său ucrainean pentru asistența oferită în timpul pandemie de COVID-19, deoarece Ucraina a pus la dispoziţie o aeronaval militară de transport a Forțelor armate ucrainene, un Antonov AN 124, pentru un transport de echipamente medicale din Republica Populară Chineză în România.

Părțile au manifestat o disponibilitate reciprocă de a continua dialogul bilateral. În special, miniștrii au confirmat intenția ca pe parcursul anului 2020 sa fie organizate vizite oficiale de către ambele ministere, în cadrul cărora ar trebui adoptate noi documente care vizează consolidarea capacității de apărare a ambelor țări.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro