Serviciile britanice de informații analizează modul în care a fost doborât bombardierul strategic rusesc Tu-22M3
Serviciul militar de informații din Regatul Unit a studiat rapoartele privind doborârea unui bombardier strategic Tu-22M3, la 19 aprilie 2024, de către Forţele Armate Ucrainene se arată în raportul publicat la 20 aprilie de Ministerul Apărării din Marea Britanie.
Un bombardier rusesc Tu-22M3 s-a prăbușit în Federația Rusă pe 19 aprilie 2024. Sursa foto: Ukrainian Military Center.
Serviciile de informații notează că este aproape sigur că rapoartele privind utilizarea sistemului de rachete S-200 sunt adevărate și că a fost un alt atac de succes al Ucrainei asupra forțelor aeriene rusești. "Acest sistem este probabil același sistem folosit pentru a doborî un A-50 MAINSTAY rusesc pe 23 februarie 2024", se arată în analiză.
Se spune că aceasta este prima dată când un bombardier strategic a fost doborât de un sistem de apărare aeriană ucrainean. "Este destul de probabil ca Rusia să fi pierdut până în prezent cel puțin 100 de avioane", se arată în comunicat.
La 19 aprilie, un bombardier Tu-22M3 purtător de rachete strategice cu rază lungă de acțiune s-a prăbușit în regiunea Stavropol Krai din Rusia. Rusia folosește aceste aeronave pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei. Primele informații au indicat că piloții s-au ejectat, un membru al echipajului a fost ucis, doi sunt în spital, iar al patrulea este căutat.
Generalul Mikola Oleshchuk, comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, a raportat că Forțele Aeriene ale Ucrainei și Serviciul de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina au distrus un bombardier strategic rusesc cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 care transporta rachete de croazieră X-22.
Armata ucraineană a fost în alertă timp de o săptămână înainte de doborârea bombardierului rusesc Tu-22M3, a dezvăluit Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina.
Recent, Serviciul militar de informații din Regatul Unit a raportat că Rusia și-a mutat, în general, navele și submarinele din Flota Mării Negre de la Sevastopol mai la est, la Novorossisk.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News