Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a confiscat un sistem rusesc de rachete sol-aer (Video)
05 aug, 09:53
Serviciul de Securitate al Ucrainei împreună cu Parchetul Militar Principal, Întreprinderea de Stat „Ukroboronservice" și Biroul Vamal Mykolayiv au predat sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-125 Pechora, importat ilegal pe teritoriul țării noastre, Ministerului ucrainean al Apărării, relatează serviciul de presă al SBU.

În cadrul procedurilor penale inițiate de anchetatorii SBU în conformitate cu aliniatul 2 a art. 201 din Codul penal al Ucrainei, se stabilește că în perioada 2007-2010, oficialii corporației de apărare națională rusă Rosoboronexport, cu ajutorul altor persoane, au introdus ilegal printr-un punct de frontiera sistemul de rachete antiaeriene S-125 Pechora împreună cu 36 de rachete antiaeriene sol-aer 5V27D, împreună cu echipamente conexe și alte arme.

Din primele cercetări se pare că sistemul de rachete trebuia să fie livrate într-una din țările Africii de Est, şi anume Eritrea, pentru care Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a impus un embargou. În ianuarie 2019, în timpul desfășurării unor măsuri de investigație comune de către ofițeri ai Direcției principale de investigații și ai Departamentului de contrainformații SBU, care a fost supravegheat de Parchetul Militar Principal, complexul de rachete specificat a fost descoperit într-un depozit din Mykolayiv.

Au fost confiscate 36 de rachete antiaeriene cu echipamentul aferent și alte arme în timpul căutării.

La 27 martie 2019, la ședința Guvernului Ucrainei, s-a decis transferul tuturor armelor de mai sus către Ministerul ucrainean al Apărării. După finalizarea demersurilor procedurale necesare, armele sunt transferate forțelor armate ale Ucrainei, care vor fi înzestrate cu un complex modern de rachete antiaeriene.

Ştiri Recomandate

Rusia avertizează Grecia că poate avea soarta kurzilor
Armata română ar putea fi inclusă de SUA în testarea capacității de a transfera rapid o forță mare de luptă în Europa
Testarea armelor dronei de atac Ohotnik (Vânătorul), anunțată în Rusia
Rusia: Trei diplomați americani au fost reținuți în gara Severodvinsk
Militarii din Brigada 15 Mecanizată 'Podu Înalt' au efectuat trageri de luptă
Rusia va executa ample manevre militare cu rachete balistice
Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley
Doi jihadiști belgieni au evadat dintr-o închisoare din Siria