Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a confiscat un sistem rusesc de rachete sol-aer (Video)
05 aug, 09:53
Serviciul de Securitate al Ucrainei împreună cu Parchetul Militar Principal, Întreprinderea de Stat „Ukroboronservice" și Biroul Vamal Mykolayiv au predat sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-125 Pechora, importat ilegal pe teritoriul țării noastre, Ministerului ucrainean al Apărării, relatează serviciul de presă al SBU.

În cadrul procedurilor penale inițiate de anchetatorii SBU în conformitate cu aliniatul 2 a art. 201 din Codul penal al Ucrainei, se stabilește că în perioada 2007-2010, oficialii corporației de apărare națională rusă Rosoboronexport, cu ajutorul altor persoane, au introdus ilegal printr-un punct de frontiera sistemul de rachete antiaeriene S-125 Pechora împreună cu 36 de rachete antiaeriene sol-aer 5V27D, împreună cu echipamente conexe și alte arme.

Din primele cercetări se pare că sistemul de rachete trebuia să fie livrate într-una din țările Africii de Est, şi anume Eritrea, pentru care Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a impus un embargou. În ianuarie 2019, în timpul desfășurării unor măsuri de investigație comune de către ofițeri ai Direcției principale de investigații și ai Departamentului de contrainformații SBU, care a fost supravegheat de Parchetul Militar Principal, complexul de rachete specificat a fost descoperit într-un depozit din Mykolayiv.

Au fost confiscate 36 de rachete antiaeriene cu echipamentul aferent și alte arme în timpul căutării.

La 27 martie 2019, la ședința Guvernului Ucrainei, s-a decis transferul tuturor armelor de mai sus către Ministerul ucrainean al Apărării. După finalizarea demersurilor procedurale necesare, armele sunt transferate forțelor armate ale Ucrainei, care vor fi înzestrate cu un complex modern de rachete antiaeriene.

Ştiri Recomandate

SUA: Sistemul MK-41 care a lansat racheta, o altă versiune față de cel din România
Turcia, reacție după ce avioanele rusești au atacat un convoi militar turc
Putin, asigurări după explozia rachetei: Nu există niciun risc
Avioane F/A-18 Hornet elvețiene au escortat un Il-96 în care se afla delegația Rusiei - VIDEO
SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor
Leș: F-16 și Patriot asigură o capacitate ridicată de apărare a României. Eforturi pentru o tehnică modernă
Exercițiu naval israelian de amploare
Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video