Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Atentat terorist dejucat în Ucraina. SBU: Un agent rus intenţiona să folosească un lansator de grenade (Foto/Video)
09 iul 2020 / 10:46
Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a prevenit, în cursul zilei de ieri, un atac terorist în regiunea Luhgansk, care ar fi fost orchestrat de un agent al  Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Rusiei (FSB).

Serviciul Ucrainean de Securitate precizează, pe pagina oficială de Facebook, că ofițerii de contrainformații și luptători ai Centrului pentru Operații Speciale din Ucraina au reținut un agent al FSB care urma să efectueze un act terorist asupra unui element de infrastructură critică, şi anume rafinăria Severodonetsk Azot.

Potrivit anchetatorilor, persoana reţinută era un cetăţean ucrainean din orașul Rovenky – aflat temporar sub ocupaţia separatiştilor pro-ruşi – din rândul așa-numitei „miliții populare LNR”, care din 2014, este implicată în acțiuni insurgente împotriva armatei ucrainene, iar din anul 2018 a fost recrutat de FSB, potrivit 112 UA.

SBU a prezentat, atât imagini, cât şi o înregistrare video, cu momentul reţinerii atentatorului, chiar în momentul în care acesta se pregătea să comită actul terorist, având la el două lansatoare de grenade RPG-22 pe care se pregătea să le folosească.

După cum precizează SBU, persoana reţinută primise ca sarcină de la colaboratorii săi din FSB să arunce în aer două cisterne cu azotat de amoniu cu o capacitate de 3.500 de tone, aflate în incinta rafinăriei Severodonetsk Azot.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro