Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serviciului de Informații Externe al Ucraina are un nou şef
14 iun, 12:01
Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, la numit pe Vladislav Bukharev  șef al Serviciului de Informații Externe (SZRU), potrivit UNIAN şi 112 UA.
Vladislav Bukharev șef al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei

Pe 11 iunie, prin decretul Președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky, generalul-locotenent Vladislav Bukharev a fost numit în funcția de șef al Serviciului de Informații Externe.

Vladislav Buhhariev a absolvit Școala Militară Superioară de Ingineri de Comunicații de la Kiev, din cadrul Forțelor Armate. Din 1992 până în decembrie 2007 a activat în cadrul Serviciului de Informații al Ucrainei (SBU) ca ofițer operativ și în funcții de conducere. Ulterior, până în 2010, a fost în funcția de șef adjunct la Poliția Fiscală. Începând cu anul 2010 s-a retras din activitate.

După declanșarea agresiunii ruse, acesta a revenit în cadrul SBU unde, din martie până în iulie 2014, a fost prim adjunct șef și șef al Direcției Generale de Combatere a Corupției și Crimei Organizate, iar din iulie până în octombrie 2014 Ofițer Special al șefului SBU.

Începând cu octombrie 2014 - deputat încadrul Radei Supreme, a aderat la fracțiunea „Patria", membru al Comisiei pentru sprijin legislativ în aplicarea legii și președintel al Subcomisiei pentru combaterea criminalității organizate.

Vladislav Bukharev are o medalie de la Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

Presa din Ucraina a precizat că Serviciul de informații externe a ajuns să fie condus de o persoană care a primit medalia „Pentru o luptă comună" de la  a Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), adică omologul din Federația Rusă a SBU-ului ucrainean, continuator pe linie internă a fostului KGB sovietic.

Cum justifică Vladislav Bukharev primirea medaliei de la ruşi ?

Potrivit oficialului, el a primit medalia în 2004 pentru participarea la o operaţiune multinațională care a avut ca scop împiedicarea transferul unui lot mare de droguri din America Latină către Uniunea Europeană. Potrivit lui Bukharev, în această operațiune au fost implicați reprezentanți ai serviciilor speciale din diferite țări, inclusiv Statele Unite, Rusia, Europa și Nicaragua.

Ştiri Recomandate

Leș: F-16 și Patriot asigură o capacitate ridicată de apărare a României. Eforturi pentru o tehnică modernă
Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video
Elicopter modernizat de Boeing pentru Forțele Speciale ale SUA
Superpetrolierul Grace 1 a fost redenumit Adrian Darya 1 și a părăsit Gibraltarul - UPDATE
Armata Statelor Unite începe testele pentru viitorul sistem de artilerie
Damascul acuză Turcia că susține grupările teroriste din Siria
Război Siria. Bombardamentele aviației ruse au făcut alte noi victime printre civilii din Siria
Noi teste efectuate de Coreea de Nord cu rachete balistice