Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serviciului de Informații Externe al Ucraina are un nou şef
14 iun, 12:01
Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, la numit pe Vladislav Bukharev  șef al Serviciului de Informații Externe (SZRU), potrivit UNIAN şi 112 UA.
Vladislav Bukharev șef al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei

Pe 11 iunie, prin decretul Președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky, generalul-locotenent Vladislav Bukharev a fost numit în funcția de șef al Serviciului de Informații Externe.

Vladislav Buhhariev a absolvit Școala Militară Superioară de Ingineri de Comunicații de la Kiev, din cadrul Forțelor Armate. Din 1992 până în decembrie 2007 a activat în cadrul Serviciului de Informații al Ucrainei (SBU) ca ofițer operativ și în funcții de conducere. Ulterior, până în 2010, a fost în funcția de șef adjunct la Poliția Fiscală. Începând cu anul 2010 s-a retras din activitate.

După declanșarea agresiunii ruse, acesta a revenit în cadrul SBU unde, din martie până în iulie 2014, a fost prim adjunct șef și șef al Direcției Generale de Combatere a Corupției și Crimei Organizate, iar din iulie până în octombrie 2014 Ofițer Special al șefului SBU.

Începând cu octombrie 2014 - deputat încadrul Radei Supreme, a aderat la fracțiunea „Patria", membru al Comisiei pentru sprijin legislativ în aplicarea legii și președintel al Subcomisiei pentru combaterea criminalității organizate.

Vladislav Bukharev are o medalie de la Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

Presa din Ucraina a precizat că Serviciul de informații externe a ajuns să fie condus de o persoană care a primit medalia „Pentru o luptă comună" de la  a Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), adică omologul din Federația Rusă a SBU-ului ucrainean, continuator pe linie internă a fostului KGB sovietic.

Cum justifică Vladislav Bukharev primirea medaliei de la ruşi ?

Potrivit oficialului, el a primit medalia în 2004 pentru participarea la o operaţiune multinațională care a avut ca scop împiedicarea transferul unui lot mare de droguri din America Latină către Uniunea Europeană. Potrivit lui Bukharev, în această operațiune au fost implicați reprezentanți ai serviciilor speciale din diferite țări, inclusiv Statele Unite, Rusia, Europa și Nicaragua.

Ştiri Recomandate

Fregata rusă Amiral Essen din Marea Neagră a executat un exercițiu pentru distrugerea vehiculelor aeriene fără pilot
Rusia a dislocat elicoptere într-o fostă bază militară americană din Siria (Video)
Operaţiunea lansată în Siria de Turcia a creat o stare de tensiune în interiorul NATO
Rusia şi Turcia poartă negocieri pentru livrări suplimentare de sisteme S-400
Arsenal de muniţii din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperit în R. Moldova (Video)
Securitate energetică. Ungaria va putea achiziţiona gaze naturale din Qatar
Rusia vrea să construiască în Filipine o fabrică de armament
Avioane de vânătoare rusești, în locul F-35. Turcia, între negocieri şi consultări cu Federaţia Rusă