Sistemul antirachetă israeliene Iron Dome, util pentru consolidarea apărării aeriene a Arabiei Saudite
Departamentul Apărării al SUA a anunțat că va trimite trupe suplimentare și, eventual, sistemul antirachetă israeliene Iron Dome (Cupola de Fier) în Arabia Saudită și Emiratele Unite pentru a consolida apărarea aeriană.
Deși locațiile exacte în care aceste sisteme vor fi amplasate, pentru a suplimenta capacitatea de apărare aeriană, nu au fost anunțate, cel mai probabilă desfășurarea acestora ar fi de-a lungul graniței de nord a Arabiei Saudite, unde se învecinează cu Irak și Iran. Statele Unite vor instala, de asemenea, unele sisteme de apărare punctuale (radare şi arme) în jurul instalațiilor petroliere și a bazelor militare, potrivit unei analize realizate de publicația Asia Times.
Sistemul antirachetă israeliene Iron Dome este considerat a fi cel mai potrivit sistem antirachetă care poate proteja in acest moment rafinăriile de petrol din Arabia Saudită de atacuri cu drone, similare cu cele care au avut loc, pe 14 septembrie, asupra a două instalaţii petroliere saudite.
Armata Statelor Unite a plătit suma de 373 milioane de dolari pentru a cumpăra două baterii Iron Dome realizate de compania Rafael Advanced Defense Systems din Israel, care includ 12 lansatoare, doi senzori, două centre de gestionare a luptelor și 240 de interceptoare. Washingtonul vrea ca cele două baterii să fie livrate până în 2020. Dacă Israelul ar putea livra rapid un sistem pentru a satisface nevoia urgentă actuală nu este clar. În prezent, Statele Unite nu au sisteme ideale pentru a contracara rachetele și dronele de croazieră.
Sistemul antirachetă Iron Dome a fost dezvoltat de compania israeliană Rafael în și compania Raytheon din Statele Unite pentru a face față ameninţărilor cu rachete cu rază scurtă de acțiune, în principal cele folosite de Hamas în Gaza. Sistemul a funcționat ireproşabil împotriva acestor amenințări. Fiecare baterie a sistemului antirachetă Iron Dome include trei până la patru lansatoare care conțin 20 de rachete interceptoare Tamir și un sistem radar.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News