Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spionajul militar ucrainean: Rusia continuă să furnizeze arme şi echipamente militare către forţele separatiste
20 aug 2020 / 12:45
Rusia continuă să furnizeze forţelor de ocupație de pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk armament, muniție, combustibili și alte echipamente militare, prin punctele de trecere a frontierei necontrolate de statul ucrainean, se arăta într-un raport al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), potrivit UNIAN.

În ultimele două săptămâni, până la 20 de piese de tehnică militară, reparate și modernizate în uzinele de armament ale complexului militar industrial rusesc, au fost livrate pentru a fi operate de forțele de ocupație pro-ruse din Donbas, precizează GUR.

Pe lângă elementele de tehnică militară reparate, cel mai probabil tancuri şi transportoare blindate, Rusia a livrat separatiştilor şi un alt lot de vehicule aeriene fără pilot (UAV) echipate cu sisteme moderne de supraveghere video. Prin urmare, după cum şi Direcția principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR) precizează, prin acest noi livrări de tehnică militară, Rusia ajută la îmbunătăţirea capacităţilor de luptă ale Corpul 1 Armată (Donetsk) și Corpul 2 Armată (Lugansk).

Amintim că, începând cu 15 iunie, Federația Rusă a livrat aproximativ 4.500 de tone de combustibil și peste 20 de camioane cu muniție trupelor de ocupație de pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk. Pe lângă acestea, mai multe vehiculele blindate al forţelor de ocupaţie, avariate de-a lungul timpului în confruntări militare, au fost reparate la uzinele complexului militaro-industrial rus şi au fost aduse în zonele controlate de separatiştii susţinut de Rusia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro