Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Statele Unite au lansat patru sateliți militari într-o singură zi (Video)
03 iul, 08:37
Statele Unite ale Americii au lansat pe 30 iunie patru sateliți militari. Aceștia au fost plasați pe orbita joasă a Pământului.
Sursa foto: Captură video Virgin Orbit

Virgin Orbit a plasat cu succes patru sateliți militari americani pe orbita joasă a Pământului pe 30 iunie ca parte a celei de-a doua lansări de succes a rachetei LauncherOne, a anunțat c4isrnet.

În timp ce majoritatea lansărilor spațiale se fac prin intermediul rachetelor bazate terestru, VOX Space, o filială a Virgin Orbit, este cea care lansează rachetele cu ajutorul avioanelor.

Pentru această ultimă lansare, avionul Boeing 747 al Virgin Orbit, Cosmic Girl, a decolat de la Baza Aero Spațială Mojave din California, zburând peste Oceanul Pacific înainte de a lansa racheta. Aceasta s-a propulsat la aproximativ 500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, unde a plasat cei patru sateliți: unul al Pentagonului, doi sateliți optici pentru SatRevolution și un satelit militar pentru Forța Aeriană Regală Olandeză.

 

G Ad:

Aceasta a fost prima colaborare între Forța Spațială și Virgin Orbit. Forța Spațială a acordat companiei Virgin Orbit o comandă de 35 de milioane de dolari, în aprilie 2020, pentru Space Test Program-S28, o misiune de a plasa 44 de sateliți mici pe orbita joasă a Pământului pe parcursul a trei lansări.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Boeing dezvăluie noul concept de rachete aer-aer cu rază lungă. LRAAM nu va concura cu alte rachete americane
Ministerul apărării din Lituania recomanda consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Controversă privind sistemul Iron Dome din Israel. Dispută politică majoră între democrați în SUA privind finanțarea
Criza submarinelor franco-australiene | Premierul danez îl apără pe Joe Biden în faţa criticilor europenilor
Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu și scafandri militari români se vor asigura că embargoul de arme impus Libiei e respectat
Arquus vrea ca România să devină „a doua casă”. Blindatele Sherpa 4x4 pe care ni le propun francezii ar putea fi construite aici
DISCURSUL președintelui Iohannis la ONU (Video) | Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei
Flota rusă din Marea Neagră se va întări cu nave mici purtătoare de rachete din clasa Karakurt
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro