Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Statele Unite vor muta US Africa Command din Germania
05 aug 2020 / 16:41
În cadrul planului de retragere a trupelor americane staționate în Germania, Pentagonul va muta și sediul US Africa Command de la Stuttgart.

Ca parte a US European Command, secretarul Apărării a anunțat public intenția de a efectua ajustări ale forței americane în zona de operațiuni a Europei. Modificarea este concepută pentru a sprijini strategiile naționale de apărare și securitate, pentru a se adapta la schimbarea mediului strategic global și pentru a aborda cel mai bine prioritățile globale, se arată într-un comunicat al US Africom.

Pe lângă alte comandamente care funcționează în Germania și care vor fi mutate, SUA analizează și mutarea comandamentului US Africom. Comanda va analiza mai întâi opțiunile din altă parte a Europei, dar va lua în considerare și opțiunile din Statele Unite, mai precizează sursa citată.

"US Africa Command intenționează să se mute. Deși probabil că va dura câteva luni pentru a lua în considerare locațiile și a lua o decizie, procesul deja a început. Vă asigurăm că vom sprijini în continuare partenerii africani, familiile și forțele noastre aliate”, a spus generalul Stephen Townsend, comandantul US Africa Command.

Cartierul general al US Africa Command a luat ființă în 2008 la Stuttgart, Germania, pentru a promova și a proteja interesele naționale ale SUA în Africa și pentru a dezvolta forțe militare bine pregătite alături de națiunile aliate.

„Este important ca partenerii noștri africani să înțeleagă că angajamentul nostru față de ei rămâne puternic”, a spus Townsend. "US Africa Command va continua să colaboreze cu partenerii noștri africani și aliați pentru a aborda interesele reciproce”, a mai spus generalul.

Citește și: Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro