Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Statele Unite vor muta US Africa Command din Germania
05 aug, 16:41
În cadrul planului de retragere a trupelor americane staționate în Germania, Pentagonul va muta și sediul US Africa Command de la Stuttgart.

Ca parte a US European Command, secretarul Apărării a anunțat public intenția de a efectua ajustări ale forței americane în zona de operațiuni a Europei. Modificarea este concepută pentru a sprijini strategiile naționale de apărare și securitate, pentru a se adapta la schimbarea mediului strategic global și pentru a aborda cel mai bine prioritățile globale, se arată într-un comunicat al US Africom.

Pe lângă alte comandamente care funcționează în Germania și care vor fi mutate, SUA analizează și mutarea comandamentului US Africom. Comanda va analiza mai întâi opțiunile din altă parte a Europei, dar va lua în considerare și opțiunile din Statele Unite, mai precizează sursa citată.

"US Africa Command intenționează să se mute. Deși probabil că va dura câteva luni pentru a lua în considerare locațiile și a lua o decizie, procesul deja a început. Vă asigurăm că vom sprijini în continuare partenerii africani, familiile și forțele noastre aliate”, a spus generalul Stephen Townsend, comandantul US Africa Command.

Cartierul general al US Africa Command a luat ființă în 2008 la Stuttgart, Germania, pentru a promova și a proteja interesele naționale ale SUA în Africa și pentru a dezvolta forțe militare bine pregătite alături de națiunile aliate.

„Este important ca partenerii noștri africani să înțeleagă că angajamentul nostru față de ei rămâne puternic”, a spus Townsend. "US Africa Command va continua să colaboreze cu partenerii noștri africani și aliați pentru a aborda interesele reciproce”, a mai spus generalul.

Citește și: Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Germania atacă Rusia la ONU pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi
Furie în Irak după uciderea a şapte civili, femei şi copii, într-un atac anti-american
Bani europeni şi elicoptere americane. Italia tânjeşte la programul de elicoptere Future Vertical Lift (FVL) al Statelor Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro