Aflați sub presiunea crescândă și permanentă a crizei COVID-19, puțini dintre noi am realizat importanța ultimului mesaj al președintelui francez Macron.
Aflați sub presiunea crescândă și permanentă a crizei COVID-19, puțini dintre noi am realizat importanța ultimului mesaj al președintelui francez Macron.
Uniunea Europeană a identificat „o convergență trilaterală a narativelor de dezinformare" promovată de China, Iran și Rusia privind pandemia de coronavirus despre care afirmă că este „multiplicată" într-o manieră coordonată, potrivit unui document intern văzut de Radio Europa Liberă.
DefenseRomania vă propune o analiză asupra Royal Air Force.
Războaiele lumii au diverse denumiri, de la cel de '30 de ani', la cel al 'Celor două roze' sau 'Marele Război', fiecare a exprimat o imagine izvorâtă de către om.
În iunie 1981, au fost raportate primele cazuri de infecții SIDA (AIDS) în SUA. La acea vreme, autoritățile americane de sănătate publică se refereau la boală drept „boala 4H”, ceea ce presupunea că aceasta afectează exclusiv haitieni, hemofiliaci, consumatori de heroină și homosexuali.
La finalul săptămânii care tocmai trecut a avut loc un fenomen extrem de rar, dar percutant pentru a înțelege dimensiunea militară reală a crizei COVID-19.
Cristian Sfichi (Director Thales Romania pentru Diviziile Aerospace, Defence, Security) a oferit în exclusivitate un interviu pentru DefenseRomania.
Propaganda rusă antioccidentală nu se dezmite niciodată. Turând la maximum mașinăria minciunilor, mass-media rusă a publicat afirmații care sugerează că Polonia nu a acordat permisiunea pentru aeronavele rusești care transportau ajutor umanitar coronavirus către Roma pentru a intra în spațiul aerian polonez.
Pandemia COVID-19 a pus continentul european într-o situație excepțională, fiecare dintre țările UE luând zilnic măsuri specifice pentru a opri răspândirea virusului.
"Scoaterea Armatei pe străzi în cazul pandemiei de noul coronavirus arată lipsa de încredere în instituțiile statului", a declarat pentru Defense Romania profesorul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române.
Partenerul DefenseRomania.ro, dr. Răzvan Muteanu ne transmite o analiză incitantă și plină de informații. Răzvan Munteanu, analist de politică externă, este președintele think tank-ului Chamber of Excellence in International Affairs.
Prețurile petrolului au scăzut luni cu peste 30% după ședința OPEC +, care s-a încheiat vineri cu ieșirea Rusiei din acord. Părțile nu au putut conveni asupra unei reduceri suplimentare a producției de petrol în condițiile scăderii cererii din cauza coronavirusului.
La 7 martie 2020, conducătorul de facto al Arabiei Saudite, prințul moștenitor Mohammad bin Salman (MbS, cum se face cunoscut în mod obișnuit), a ordonat reținerea și arestarea fostul șef de informații al armatei prințul Nayef bin Ahmed, împreună cu prințul Ahmed bin Abdulaziz, fratele mai mic al regelui Salman.
Deoarece Statele Unite și talibanii afgani au semnat un acord pentru a pune capăt războiului de aproape două decenii din Afganistan. Mulți analiști politici și militari au salutat posibilitatea de a pune capăt violenței, în timp ce alții și-au exprimat temerile cu privire la reapariția conflictelor și de o posibilă contagiune regională.
Cristian Diaconescu a analizat în exclusivitate pentru DefenseRomania, războiul din Siria.
Grecia va semna un acord cuprinzător în domeniul apărării cu Franța, în lunile următoare, au declarat, pe 24 febroarie, miniștrii apărării celor două ţări, potrivit Defence Post.
Fostul ministru de Externe al României, Cristian Diaconescu, va analiza conflictul din Siria.
Când Turcia a primit primele sale sisteme de apărare aeriană S-400 rusești, în iulie 2019, întrebare care a fost mereu prezentă în rândul analiștilor și oficialilor occidentali a fost: Cum va reacţiona NATO atunci când Turcia, stat membru, va activa sistemele S-400 ruseşti?
Două democrații stabile și vechi se vor întâlni începînd de mâine, atunci când președintele SUA Donald Trump va ateriza la New Dehli, pentru a începe o vizită de stat in India. Conform propriului său cod comunicațional, Trump se pregătește să înceapă vizita sa printr-o declarație contondentă, care anunță tonul dialogului dintre administrația sa și autoritățile indiene.
Este poate cel mai în vârstă candidat la președinția SUA. Are 78 de ani, este fost pro-sovietic, adept al marxismului și provine din Vermont, cel mai liberal stat din componența Americii.
Donald Trump a anunțat miercuri că l-a numit pe Richard Grenell, un fidel între fideli, în calitate de spion șef la Comunitatea de Informații din SUA.
Federația Rusă acuză Norvegia că îi perturbă cu intenție activitatea în arhipelagul Svalbard.
Deja obișnuită cu manifestările electorale ale lui Donald Trump și masivitatea prezenței umane la acestea, America se trezește în fiecare dimineață cu un tweet al omului care acum doar patru ani părea o imposibilitate matematică şi filosofică.
Președintele turc Recep Tayyp Erdogan a avertizat că Turcia va ataca violent trupele regimului sirian al lui Assad, aliat al Federației Ruse, în cazul în care un alt soldat turc își va pierde viața în Siria.
Situaţia geopolitică din Orientul Mijlociu, dar mai ales din Siria poate capăta noi valenţe, deoarece în ultimele zile interesele Rusiei s-au ciocnit puternic cu cele ale Turciei şi riscă să deterioreze relaţiile diplomatico-militare dintre cele două ţări, şi aşa fragile când vine vorba despre conflictul militar din provincia siriană Idlib.
Grecia a anunțat, recent, că are planuri serioase în ceea ce priveşte modernizarea flotei de avioane de vânătoare, dar se gândeşte serios să achiziţioneze aeronave F-35 Lightning II de generația a cincea, construite în SUA. Totul, ca parte a unei strategii care ar putea oferi armatei sale superioritate tehnologică, dar mai ales aeriană, față de Turcia, stat vecin cu care are câteva divergente, atât pe plan politic, cât şi pe plan militar.
Compania rusească Aviazapchast a depus o cerere împotriva partidului naționalist Adunarea Națională (în franceză Rassemblement Naţional - acronim RN), fostul Front Național, solicitând rambursarea unei datorii, potrivit mai multor documente analizate de site-ul de investigaţii Open Media.
Pentru prima dată în istoria regunii noastre, Statele Unite au impus sancțiuni personalizate împotriva unui judecător din Bulgaria.
Rusia şi China îşi amplifică încercările de spionaj şi de creştere a influenţei în Lituania, a avertizat guvernul acestui stat baltic membru al NATO într-un raport.
România urmează să achiziționeze încă cinci aeronave F-16 din Portugalia, avioane care vor completa prima escadrilă. Patru dintre ele vor ajunge în țara noastră în acest an, urmând ca al cincilea avion să ajungă în 2021. Dar cum rămâne însă cu procesul de mentenanță a avioanelor F-16?