Cristian Diaconescu a discutat cu DEFENSE ROMÂNIA despre decizia președintelui Donald Trump de a anula summit-ul istoric în care urma să întâlnească cu Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord.
Cristian Diaconescu a discutat cu DEFENSE ROMÂNIA despre decizia președintelui Donald Trump de a anula summit-ul istoric în care urma să întâlnească cu Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord.
Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat joi o reuniune de urgenţă cu şeful serviciilor de informaţii şi cu ministrul sud-coreean al reunificării.
Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a transmis o scrisoare preşedintelui Coreei de Nord, Kim Jong Un, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore.
Suedia a publicat un ghid pentru instruirea populației în caz de conflict armat. Decizia vine la trei decenii de la ultima publicare a unui asemenea manual.
Misha Sivan, jurnalist și expert în fostul spațiu sovietic, născut în URSS și stabilit în Canada, a explicat în publicația Quora care sunt motivele pentru care Vladimir Putin îl susține pe Bashar al-Assad.
O delegaţie a Parlamentului European, care a efectuat o vizită în Libia, pentru prima oară în şase ani, a lansat un apel marţi către ţările Uniunii Europene să acţioneze într-o manieră concertată cu privire la această ţară cuprinsă de haos, informează AFP.
Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut, la 22 mai 2018, la Londra, consultări bilaterale cu ministrul de stat pentru Europa și Americi din cadrul MAE britanic (FCO), sir Alan Duncan.
În contextul tensiunilor dintre Rusia și Occident, a fost lansată o broșură cu măsuri care trebuie luate pe timp de război.
Analistul politic Bret Stephens, într-un editorial publicat în New York Times și intitulat ”Mizeriile din Gaza au autori palestiniei”, vorbește despre violențele din Fâșia Gaza, ce s-au soldat cu moartea a 62 de persoane după mutarea amabasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.
În speranța salvării acordului nuclear cu Iranul din 2015, diplomați din Europa, China şi Rusia discută în prezent un nou acord care să ofere Iranului ajutor financiar în schimbul restrângerii programului de rachete balistice şi al amestecului în regiune.
Thales Group a prezentat la BSDA 2018 cele mai moderne și performante radare pe care compania le construiește.
Agenția federală care supraveghează stocul de armament nuclear a recomandat ca producția de nuclee de plutoniu care declanșează focoase nucleare să fie împărțită între Carolina de Sud și New Mexico.
Diverși analiști, istorici, comentatori de politică vehiculează mitul trădării Germaniei. Acuzația este nu doar o greșeală, e o prostie.
Șeful Comandamentului Strategic al SUA nu vrea să spună dacă Statele Unite au dovezi ale dezvoltării rachetei hipersonice "invincibile" pe care Rusia ar deține-o. Totuși, armata americană a observat că atât Rusia, cât și China operează rachete hipersone cu capacități variate.
Cine ar câștiga în cazul unui război între SUA, Rusia și China? Publicația Business Insider a făcut o analiză a principalelor arme disponibile pentru fiecare putere și a concluzionat cine ar putea câștiga o astfel de luptă armată.
Politologul Dan Dungaciu a analizat pentru DEFENSE ROMÂNIA conflictul din Transnistria, precizând și care este cea mai mare capcană în care liderii occidentali au căzut, dar și obiectivul Rusiei.
Bogdan Chirieac, analist de politică internă și internațională, a scris pentru DefenseRomania un editorial în care arată impactul strategic al programului de înzestrare al Armatei și rolul pe care acesta îl poate juca pentru securitatea dar și economia țării
Ascensiunea Rusiei, ca o coincidență, este strâns legată de reapariția naționalismului la nivelul Uniunii Europene și criza din sânul acesteia.
Președintele SUA, Donald Trump a retras SUA din acordul cu Iranul încheiat în 2015.
Radu Tudor, jurnalist specializat în specializat în probleme militare şi de securitate, a analizat pentru DefenseRomania efectele deciziei lui Donald Trump de a retrage SUA din acordul cu Iranul.
Într-o analiză apărută pe blogul Institutului Jacques Delors din Berlin, sunt trasate trei metode strategice pe care UE le poate urma.
Ion Leahu, fostul membru al delegației moldovene în Comisia Unificată de Control, a vorbit despre situația din Transnistria.
Diplomatul Cristian Diaconescu a comentat pentru Defense Romania situația politică din Armenia și schimbarea strategiei țării după alegerea lui Nikol Pashinyan, liderul protestelor stradale, în funcția de premier.