Președintele francez, Emmanuel Macron, și-a intensificat joi războiul de cuvinte cu liderul turc, Recep Tayyip Erdogan, acuzând Turcia că este responsabilă de instabilitate în Libia, potrivit Arab News.com.
Președintele francez, Emmanuel Macron, și-a intensificat joi războiul de cuvinte cu liderul turc, Recep Tayyip Erdogan, acuzând Turcia că este responsabilă de instabilitate în Libia, potrivit Arab News.com.
Așteptat de aproape doi ani de zile, gândit ca un nou concept, care să facă diferența dintre încercările eșuate ale predecesorilor și prezent, planul de pace pentru Orientul Mijlociu al lui Donald Trump a fost lansat la apă.
Rusia vrea să se folosească de exemplul Transnistriei pentru federalizarea Ucrainei, recurgând la metode de forţă, consideră şeful Centrului de studii internaţionale de pe lângă Academia Diplomatică din Kiev, Andrii Veselovski, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, într-un interviu acordat miercuri publicaţiei ucrainene Segodnia.
DEFENDER-Europe 20 este cel mai mare exercițiu al forțelor militare din Statele Unite ale Americii în Europa din ultimii 25 de ani.
Egiptul a inaugurat formal, pe 15 ianuarie, noul complex strategic, într-un eveniment la care au participat demnitari de rang înalt din statele arabe aliate, transmite Jane.
Cu toate că a răspuns Americii după asasinarea generalului iranian Soleimani și este un jucător agresiv pe plan militar în regiune, situația Armatei iraniene nu este deloc roză.
Printr-un amplu articol publicat de către Observatorul Balcanic și Caucas (Balkans and Caucasus Transeuropa Observatory), se propune analizarea creșterii influenței nefarice a Turciei în spațiile apropiate României. Folosindu-se de pretexte care mai de care inventate, Turcia duce o politică agresivă de cenzurare a anumitor comunități turcice din Balcani și Caucas.
În iunie 2018, șeful Pentagonului, secretarul american al apararii, James Mattis, venise în ajutorul omologului său britanic, Gavin Williamson, care, la vremea respective, făcea eforturi considerabile pentru a obține o mărire a bugetului dedicat ministerului britanic al Apărării, precizând că Regatul Unit trebuie să-și crească cheltuielile militare dacă dorește să-și păstreze statutul de „cel mai apropiat aliat" al Statelor Unite, se arata într-o analiză elaborata a Opex 360.
Preşedintele american Donald Trump a declarat duminică că puţin îi pasă dacă Iranul va fi de acord să negocieze cu SUA, după ce consilierul său pentru securitate naţională a sugerat că Republica Islamică nu va avea altă variantă decât să consimtă la negocieri, relatează Reuters.
Orbiți de lumina rachetelor care spulberă drumul persan din Orientul Mijlociu am pierdut prin vedere, cu toții, o dramă care are loc efectiv la câțiva pași de noi.
Tensiunile dintre Statele Unite și Iran au escaladat după asasinarea generalului Qassem Soleimani într-o operațiune americană care a avut loc în Irak. Temerile unui posibil conflict militar între SUA și Iran s-au accentuat, dar Dov S. Zakheim explică într-o analiză că nici SUA și nici Iranul nu își doresc un război. Dar dacă de un război are nevoie Israelul?
Generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forței AlQuds și al Gărzilor Revoluționare Iraniene, a fost ucis într-un raid cu rachete, lângă aeroportul internațional din Bagdad.
Secretarul de stat american Mike Pompeo a dat asigurări vineri că Statele Unite vor 'dezescaladarea' după moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis într-un raid american la Bagdad, relatează AFP.
Statele Unite au comis un 'act de război' împotriva Iranului, care a făcut apel la represalii, prin uciderea la Bagdad a generalului iranian Qassem Soleimani, a afirmat ambasadorul Teheranului la ONU, Majid Takht Ravanchi, relatează AFP.
Președintele Donald Trump a avut prima reacție după atacul SUA care l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani.
Israelul a început vineri să ia măsuri preventive pentru a se proteja de posibile represalii iraniene după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un raid american în Irak, operaţiune considerată de premierul israelian Benjamin Netanyahu ca fiind deplin justificată, consemnează agenţiile AFP şi EFE.
Ambasada americană la Bagdad, atacată marţi de manifestanţi pro-Iran, le-a cerut cetăţenilor săi 'să părăsească imediat' Irakul, la câteva ore după asasinarea influentului general iranian Qassem Soleimani într-un raid american, informează AFP şi Reuters.
Rusia are planuri mari pentru Calea Maritimă de Nord, partea a Oceanului Arctic care se află sub administrarea Moscovei. Astfel, Moscova a adoptat un amplu plan geostrategic, pe 15 ani, pentru Calea Maritimă de Nord, potrivit The Barents Observe.
Două zile de fum și foc la zidurile ambasadei SUA din Irak. Cartierul Verde, din mijlocul orașului Bagdad a fost scena unor atacuri de tip medieval. Înlănțuită ca o cetate de ziduri înalte și porți moderne, ambasada SUA s-a aflat sub atac.
Şeful Statului Major al Forţelor armate israeliene, Aviv Kochavi, a declarat miercuri că Israelul nu poate permite Iranului staţionarea militară în Irak.
Ocupată cu pregătirile pentru celebrarea Crăciunului, lumea occidentală a trecut foarte ușor peste una dintre marile știri care ar fi trebuit să fie comentate cel mai mult.
China, Iranul și Rusia vor desfășura exerciții navale comune începând de vineri în Oceanul Indian și Marea Oman, a declarat joi ministrul apărării din China, pe fondul tensiunii crescute în regiunea dintre Iran și Statele Unite. Cadoul de Crăciun trimis Casei Albe, exact pe 25 Decembrie, a fost anunțul Iranului despre operaționalizarea acestor exerciții navale, pe care experții militari le consideră un răspuns simetric exercițiilor navale organizate de SUA, alături de India și Japonia acum câteva săptămâni.
Preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat legătura feroviară dintre Crimeea anexată şi Rusia continentală, realizată cu ajutorul unui pod lung de 19 kilometri peste strâmtoarea Kerci, relatează AFP şi Reuters, transmite paginaderusia.
În cadrul unei emisiuni tv, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a trecut în revistă principalele amenințări pentru NATO inclusiv pentru România.
Revoluția română din Decembrie 1989 reprezintă o rană cicatrizată pe obrazul Armatei României. La trei decenii de la câștigarea libertății datorită sângelui celor care s-au jertfit pentru libertate, faptele eroice ale celor care s-au opus deschiderii focului merită să intre în analele Istoriei. Corneliu Bânzaru este printre puținii care în acel sângeros Decembrie '89 a refuzat să tragă.
Faptul că Rusia are probleme cu tehnica militară nu mai reprezintă un secret.
Pe 9 decembrie, noul președinte al Ucrainei, Volodomyr Zelensky, s-a întâlnit față în față la Paris cu președintele rus Vladimir Putin.
Miercuri, 18 Decembrie 2019 este o zi ca oricare alta într-o lume care se apropie cu repeziciune de sfârșitul anului. În capitala americană insă o dramă politică se scrie.
Armata americană intenționează să finanțeze construcția instalațiilor de prelucrare a metalelor rare, parte a unei strategii agreate de către Washington pentru a asigura aprovizionarea internă a mineralelor utilizate pentru fabricarea armamnetului și noilor componente electronice, potrivit unui document guvernamental văzut de ziariștii Reuters.
Panopticon este cuvântul care exprimă fizic un tip de clădire instituțională iar teoretic definește un sistem de control proiectat de filosoful și teoreticianul englez Jeremy Bentham în secolul al XVIII-lea. Conceptul inventat se referă la organizarea fizică a unei pușcării pentru a permite observarea tuturor prizonierilor de către un singur agent de securitate, fără ca deținuții să poată spune dacă sunt urmăriți sau nu.