Generalul (r.) Cristian Barbu, profesor asociat la Academia Tehnică Militară, a vorbit despre posibilitatea de a intra într-o nouă fază în războiul din Ucraina, ca urmare a mutărilor Federației Ruse.
Generalul (r.) Cristian Barbu, profesor asociat la Academia Tehnică Militară, a vorbit despre posibilitatea de a intra într-o nouă fază în războiul din Ucraina, ca urmare a mutărilor Federației Ruse.
Excelența Sa Sergey Minasyan, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Armenia în România, va fi prezent la interviurile DefenseRomania, cu ocazia Zilei Naționale a Armeniei.
Oficial rus de securitate a declarat în timpul unei vizite în China că Kremlinul consideră întărirea legăturilor cu Beijingul un obiectiv politic major.
La reuniunea de la Talinn s-au discutat modalitățile de operaționalizare efectivă a deciziilor adoptate la Summit-ul de la Madrid.
Războiul Moscovei împotriva Ucrainei a resuscitat planurile pentru noi legături regionale de transport care ocolesc Rusia.
Federația Rusă a pierdut inițiativa în războiul neprovocat generat de ruși în Ucraina prin invadarea la scară largă a fostei republici sovietice pe 24 februarie 2022. Astfel, Moscova caută modalități de a prelua din nou controlul asupra așa-zisei operațiuni militare speciale.
Războiul se decide în birouri, dar se duce pe teren. Deficienţele armatei ruse de la începutul conflictului ucrainean relevă neajunsuri frapante în ceea ce priveşte managementul trupelor, subliniază vineri France Presse într-o amplă analiză citată de Agerpres.
Iulian Chifu, consilier al premierului Nicolae Ciucă și expert în relații internaționale, a făcut o analiză a conflictului din Ucraina, generat de invazia brutală și neprovocată a Federației Ruse pe data de 24 februarie 2022.
DefenseRomania va publica un interviu în exclusivitate pe care Iulian Chifu, consilier al premierului Nicolae Ciucă, îl va acorda trustului DC Media Group.
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 16 septembrie 2022, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.
Incidentul care a avut loc la finalul lunii trecute în Golful Persic când iranienii au capturat pentru scurt timp o dronă navală a US Navy, provoacă îngrijorări la Washington.
Anii 2025 – 2030 vor fi decisivi pentru a decide învingătorul din cursa tehnologică SUA - China, potrivit unui important raport, lansat recent în SUA.
Corespondentul din Tbilisi al cotidianului rusesc Vzglyad a informat, pe 12.09.2022, că Guvernul Georgiei va angaja un grup internațional de consultanță, în vederea implementării proiectului de construire la Anaklia a celui mai adânc port de la Marea Neagră.
După efectuarea “unei regrupări la scară largă a Forțelor Armate ale Federației Ruse din direcția Harkov”, reprezentanții ruși discută despre continuarea implementării “operației militare speciale” din Ucraina.
Ceva se întâmplă cu trupele ruse din estul Ucrainei. Dacă așa-zisa retragere planificată din Balakleya și Izium (Izyum), de acum câteva zile, a fost motivată de Moscova ca fiind necesară pentru realizarea unei grupări capabile să preia controlul întregii regiuni Donețk, acum forțele ruse încep să plece și din regiunea Lugansk.
Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat - luni, la Paris - că ţara sa este "pregătită să înfrunte" orice ameninţare împotriva suveranităţii sale, referindu-se în mod clar la Turcia, care acuză Grecia că "i-ar ocupa" insulele din Marea Egee, relatează Agerpres, care citează France Presse.
Generalul (r.) Marius Crăciun, cel care a condus timp de opt ani Forțele pentru Operaţiuni Speciale (FOS), a avut o previziune în ceea ce privește Armata Germaniei. Astfel, generalul român consideră că în 10 ani Bundeswehr-ul va avea cea mai modernă armată din Europa.
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 09 septembrie 2022, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.
Poziția Franței a fost și este dintotdeauna de partea Greciei, în ceea ce privește amenințarea la adresa suveranității sale naționale, a reiterat, recent, ministrul de francez de externe, Catherine Colonna.
De la începutul invaziei neprovocate din 24 februarie 2022 împotriva Ucrainei, Federația Rusă a anunțat de mai multe ori fie că deține controlul spațiului aerian al Ucrainei, fie că a eliminat complet aviația militară ucraineană. Aceste lucruri nu s-au dovedit reale, rușii având mari probleme în așa-zisa „operațiune militară specială” din cauză că nu dețin supremația aeriană.
Previziunile unui potențial război major între Statele Unite ale Americii și China vor reprezenta un test important pentru diplomație în vederea evitării unui asemenea scenariu de groază.
Turcia a trimis scrisori țărilor europene și organizațiilor internaționale, cu scopul de a-și clarifica poziția și punctul de vedere cu privire la rezolvarea problemelor existente cu Grecia în Marea Egee.
Generalul-locotenent (ret) american Ben Hodges, fost comandant al Forţelor Terestre ale SUA în Europa (USAREUR), a analizat importanța infrastructurii militare și a atras atenția asupra acestei probleme pentru România.
Ambasadorul american Victor Jackovich, primul ambasador american în Bosnia și Herțegovina, a analizat tensiunile din Balcani în contextul războiului din Ucraina.
Ucraina a lansat o contraofensivă în Herson pe mai multe direcții în urmă cu câteva zile. Obiectivul major al noului efort militar este regiunea Herson, capturată de forţele ruse la începutul conflictului. Herson este situat chiar la nord de peninsula Crimeea.
Premierul israelian Yair Lapid a avertizat marţi Iranul din fața unui F-35i (Adir) ''să nu testeze'' ţara sa, în timp ce guvernul de la Teheran şi marile puteri negociază relansarea acordului nuclear din anul 2015, acord faţă de care Israelul se opune cu înverşunare, relatează Agerpres, care citează AFP.
Ambasadorul american Victor Jackovich, prezent la interviurile trustului DC Media Group, a discutat despre războiul neprovocat declanșat de Federația Rusă și invadarea Ucrainei din februarie 2022.
Autorităţile de la Taipei au declarat marţi că o dronă militară chineză a intrat luni în zona de apărare aeriană a Taiwanului într-o nouă incursiune, pe fondul unor relaţii extrem de tensionate între Beijing şi Taipei, relatează Agerpres, care citează AFP.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a aprobat luni o nouă doctrină de politică externă edificată în jurul conceptului "Lumea rusă", noţiune pe care ideologii conservatori au folosit-o pentru a justifica intervenţia în afara ţării în sprijinul vorbitorilor de limbă rusă, notează Agerpres, care citeaz ăReuters.
Diplomatul american Victor Jackovich va fi prezent la interviurile DefenseRomania.