Trump a organizat primul său miting de campanie și a vorbit despre planurile sale după ce se va întoarce de la Casa Albă.
Trump a organizat primul său miting de campanie și a vorbit despre planurile sale după ce se va întoarce de la Casa Albă.
Recent, doi înalți generali americani din Forțele Aeriene au concluzionat la unison că Rusia nu a performat în războiul contra Ucrainei, deoarece nu a obținut superioritatea aeriană.
Armata Națională a fraților noștri de peste Prut din Republica Moldova a primit recent transportoare blindate Piranha 3. Confruntată cu un atac hibrid intens din partea Rusiei și tentative de destabilizare și de stopare a drumului pro-european, inclusiv prin lovitură de stat, Republica Moldova a înțeles importanța reformelor inclusiv în zona militară.
Valeriu Mija, Secretar de Stat în domeniul politicii de apărare, planificării apărării naționale și interoperabilității militare în cadrul Ministerului Apărării din Republica Moldova, a oferit un interviu în exclusivitate DefenseRomania.
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 23 martie 2022, de la ora 11.00, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.
În contextul în care Federația Rusă accelerează destabilizarea Republicii Moldova, guvernul de la Chișinău privește cu atenție la ceea ce se întâmplă în Transnistria separatistă, unde trupele ruse de ocupație au posibilitatea de a dezgheța conflictul în vederea blocării drumului pro-european ales de Chișinău.
Dacă Kievul este nevoit să cedeze, nu va aduce pace, spune șeful diplomației Lituaniei și subliniază că doar victoria poate alunga amenințarea Rusiei.
Capacitatea de a scufunda nave de război chineze înarmate cu rachete antiaeriene este esențială pentru apărarea Taiwanului, a declarat marți ofițerul superior al Forțelor Aeriene pentru Pacific (PACAF).
Într-o recentă analiză publicată de Project Syndicate se evidențiază că Kremlinul și chiar unii din Occident dau vina pe Statele Unite și NATO pentru "provocarea" Rusiei și susțin că Ucraina este folosită ca un proxy (intermediar) occidental.
Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a anunțat luni un nou plan de dezvoltare a regiunii Asia-Pacific, promițând investiții de miliarde de dolari pentru a ajuta economiile din regiune în toate domeniile, de la industrie la dezastru. prevenirea.
Liderii NATO vor prezenta în această primăvară planuri regionale de apărare actualizate și adaptate la conflictul din Ucraina, astfel încât Alianța să își poată menține aspirațiile de protejare a cetățenilor tuturor țărilor membre. Pentru a ajuta noul model să funcționeze este nevoie de o mai bună coordonare și de mai multă convingere, întrucât implicațiile fiecărui stat vor fi mai mari. oficialii susținând ideea unui necesar de până la 300.000 de militari pe flancul estic, pentru a împiedica Rusia să extindă războiul dincolo de Ucraina.
Dacă există o consecință pozitivă a recentelor cutremure din Turcia și Siria aceasta este cu siguranță activarea solidarității umane, determinantă pentru afișarea unei toleranțe mai ridicate în politica externă a unor state și un adevărat stimul al tendinței naturale spre reconciliere.
Anders Fogh Rasmussen, fostul șef al Alianței Nord Atlantice are o viziune sumbră cu privire la rolul lui Trump în războiul dus de Rusia în Ucraina.
Oficiali arabi și europeni au anunțat că țările arabe, care s-au îndepărtat în timp de președintele sirian Bashar al-Assad, sunt dispuse să îi ofere acestuia un acord care ar restabili relațiile dintre Damasc și multe capitale din Orientul Mijlociu, în schimbul reducerii influenței Iranului în Siria.
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 17 martie 2023, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.
La mai bine de un an de la anunțul istoric al cancelarului german Olaf Scholz făcut în fața Bundestagului (Parlamentul german) despre "schimbarea vremurilor" și alocarea a 100 de miliarde de euro pentru Armata germană, comisarul pentru Bundeswehr (Armata germană) al Bundestagului, Eva Högel, a descris situația materială a forțelor armate drept "gravă" și mai proastă decât anul precedent.
Incidentul de săptămâna aceasta când două avioane de luptă rusești de tip Su-27 au provocat prăbușirea unei drone americane MQ-9 Reaper deasupra apelor internaționale ale Mării Negre a escaladat tensiunile între SUA și Federația Rusă.SUA nu sunt intimidate de doborârea MQ-9 și survolează din nou no fly zone-ul rusesc. Interdicția impusă de ruși nu-i sperie pe americani
Marți, Netanyahu a purtat pentru prima dată o discuție cu reprezentanți israelieni din domeniul securității privind acordarea de ajutor militar Ucrainei. Întâlnirea nu a dus însă la o decizie în această problemă, după cum informează canalul "Kan" afiliat la Israeli Broadcasting Corporation și ziarul "Yedioth Ahronoth".
Marți, a avut loc, la București, cea de-a opta Reuniune a Dialogului Strategic între România și Statele Unite ale Americii, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Externe.
Reprezentanţii instalaţi de Moscova în regiunea ucraineană sudică Herson se pregătesc să părăsească teritoriile pe care încă le ocupă, în ceea ce pare a fi un început de retragere, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operativ Sud al forţelor de apărare ucrainene, Natalia Humenik, citată de agenţia de presă EFE și agenția națională Agerpres.
Programul de submarine cu propulsie nucleară, derulat de Australia împreună cu Statele Unite şi Marea Britanie, va costa între 178 de miliarde de dolari și 245 de miliarde de dolari, în următoarele trei decenii, a declarat marţi un oficial din domeniul apărării, acesta fiind cel mai mare proiect de apărare din istoria Australiei.
Forțele Tereste americane (US Army) au început desfășurarea de unități în sprijinul aliaților și partenerilor europeni. Brigada 1 din Divizia 101 Aeropurtată și unitatea care deservește Cartierul General al Diviziei 10 Munte sunt în curs de dislocare în Europa pentru a înlocui unitățile aflate în misiune.
După o lungă perioadă marcată de adversitate regională reciproc recunoscută, Iranul și Arabia Saudită au convenit să reia relațiile diplomatice și să își redeschidă ambasadele, în urma negocierilor conduse de China la Beijing, după cum au anunțat ambele guverne prin intermediul agențiilor de media de stat.
Republica Islamică, sau, pe scurt Iranul, stat care are stipulat în Constituție distrugerea Israelului, se numără și printre principalii actori ai războiului neprovocat declanșat de Rusia împotriva Ucrainei pe 24 februarie 2022.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Kathleen Kavalec, afirmă, într-un interviu, că întărirea capabilităților Armatei României prin tehnică militară modernă americană aduc un beneficiu întregii Alianțe Nord Atlantice.
”Istoria se va schimba, dacă Iranul va obține arma nucleară”, a declarat Netanyahu, într-un interviu pentru publicația Iran International, care a fost difuzat și în Iran.
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 10 martie 2023, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.
După ce timp de 76 de ani Forțele Armate Britanice și-au desfășurat tradiționalul exercițiu întrunit (naval aerian și terestru) în apele din zona Scoției, Londra a decis ca în acest an să mute exercițiul cu aproape 2.000 de km spre nord-est, în proximitatea coastei de nord a Norvegiei.
În marja Congresului Național al Poporului din China, săptămâna aceasta, atât președintele chinez Xi Jinping, cât și ministrul de externe proaspăt promovat, Qin Gang, și-au exprimat frustrările față de politica externă a SUA.
Poate influența regională în creștere a Turciei, în lumina creșterii constante a exporturilor sale de apărare, în special către statele din Golf, să ofere o alternativă la influența crescândă chineză în regiune?