Think tank-ul românesc New Strategy Center a prezentat în SUA, unei delegații a Congresului american, studiul „The Strategic Importance of Snake Island”.
Think tank-ul românesc New Strategy Center a prezentat în SUA, unei delegații a Congresului american, studiul „The Strategic Importance of Snake Island”.
Ce va face Turcia în fața reticenței Statelor Unite de a-i oferi avioane de luptă F-16 și care sunt alternativele așteptate în lumina asigurărilor Ankarei că are soluții? Ar putea acest lucru să afecteze eficiența Forțelor Aeriene Turce, care se confruntă cu provocări regionale și internaționale serioase?
Virgil Bălăceanu a discutat despre rolul esențial pe care îl are resursa umană chiar și într-un război în care se folosește tehnologie de ultimă generație.
New Strategy Center și Yorktown Institute au organizat o dezbatere joi, 29 septembrie, la Washington DC, pe tema provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre în contextul războiului din Ucraina.
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 30 septembrie 2022, de la ora 11.15, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.
Declarațiile tot mai agresive ale președintelui Putin erau de neconceput în urmă cu câteva luni.
România are nevoie, mai mult ca oricând, de o reîmprospătare a efectivelor Armatei Române, arată gen (r.) Virgil Bălăceanu.
NATO va răspunde, probabil, cu un atac convențional asupra forțelor ruse din Ucraina, dacă Moscova va folosi arma nucleară pe teritoriul ucrainean, a precizat șeful diplomației poloneze.
Fostul comandant al Armatei SUA în Europa, generalul Ben Hodges estimează că Forțele Armate vor intra în Crimeea ocupată de ruși în 2014.
Secretarul General Adjunct al NATO. Mircea Geoană, a subliniat astăzi, într-un discurs susţinut în sesiunea plenară a Forumului Economic România-SUA “De la Securitate la Prosperitate”, organizat de American Chamber of Commerce (AmCham) in Romania, că parteneriatul ţării noastre cu Statele Unite este „ancora politicii externe a României şi a interesului naţional”.
Importanța Insulei Șerpilor a fost prezentată la Washington D.C. în cadrul CEPA Forum, eveniment ce a avut loc în capitala SUA. S-a discutat inclusiv despre riscurile de securitate pe care le-ar putea aduce un nou control rus asupra acestui mic obiectiv deosebit de important din punct de vedere strategic.
Se pare că decizia lui Putin de a modifica prin forță granițele a fost picătura care a umplut paharul răbdării chiar și pentru ultimii aliați importanți ai Kremlinului.
Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a afirmat marţi că Rusia are dreptul de a se apăra cu arme nucleare dacă este împinsă dincolo de limitele sale şi a precizat că aceasta ''cu siguranţă nu este o cacealma'', transmite Reuters.
Aflat în vizită în Taiwan, fostul secretar de stat american Mike Pompeo a declarat marţi că epoca "cooperării orbeşti" cu Beijingul a apus şi că ambiţiile din ce în ce mai manifeste ale Chinei în regiune au apropiat naţiunile care împărtăşesc aceleaşi valori, informează AFP.
Serbia și Rusia au semnat un acord pentru a desfășura consultări reciproce asupra dosarelor de politică externă, în plină invazie rusă a Ucrainei.
Moldova nu se mai poate baza doar pe statutul său de țară neutră și trebuie să-și intensifice capacitățile militare defensive, a declarat luni un consilier de securitate al președintelui pro-occidental Maia Sandu.
Duminică, agenția oficială turcă Anatolia a relatat că drone militare turcești au monitorizat transferul Greciei de vehicule blindate către insulele demilitarizate din Marea Egee.
New Strategy Center, în parteneriat cu think tank-ul american Center for European Policy Analysis (CEPA), a prezentat marți, 27 septembrie, studiul „The Strategic Importance of Snake Island”, în cadrul CEPA Forum, ce are loc în Washington, D.C., SUA, în perioada 27-29 septembrie. Este primul studiu realizat de un think tank român și unul american, după declanșarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie a.c., pe o temă de interes vital pentru Ucraina, România și NATO, pentru libertatea de navigație în Marea Neagră și la gurile Dunării și pentru securitatea energetică a regiunii.
La mijlocul lunii septembrie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit despre disponibilitatea întrebuințării armelor nucleare pentru apărarea țării. În ultimele zile, această temă a fost preluată la nivel internațional și a apărut în discursurile multor lideri mondiali. Ca urmare, analiștii străini au început să se exprime, ca și în timpul Războiului Rece, asupra posibilității ca armele nucleare tactice să apară în conflicte limitate.
General-locotenent (r.) Virgil Bălăceanu a analizat situația de pe frontul ucrainean și modul în care cei 300.000 de rezerviști pe care Rusia îi va arunca în luptă vor schimba arhitectura conflictului în zonele ocupate din Ucraina.
Excelența Sa Sergey Minasyan, ambasador extraordinar și plenipotențial al Republicii Armenia în România, a acordat publicației noastre un interviu despre evenimentele din sudul Caucazului.
Preşedintele Consiliului European Charles Michel a declarat vineri că Rusia ar trebui suspendată din Consiliul de Securitate al ONU, relatează DPA.
Nu există un ”buton nuclear” pe care Putin să-l poată apăsa de unul singur. Lansarea unei arme nucleare tactice implică mult mai multe persoane, dar consecințele pentru Federația Rusă, inclusiv politice, ar fi dezastruoase.
Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 22.09.2022, că, în anul 2023, cheltuielile pentru apărarea națională din bugetul federal al Rusiei vor crește cu 302,9 miliarde de ruble (aproximativ 5 miliarde de euro), urmând să ajungă la 4.981,6 miliarde de ruble (peste 83 de miliarde de euro).
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 23 septembrie 2022, de la ora 11.15, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.
Marți, la aniversarea a 25 de ani de la începerea negocierilor de aderare a Poloniei la NATO, a avut loc conferința „Securitatea flancului estic al NATO – rolul Poloniei”, organizată de Fundația Aleksander Kwasniewski Amicus Europa și de Institutul Bronislaw Komorowski. Printre altele, la conferință a vorbit şi ambasadorul SUA la Varşovia, Mark Brzezinski, care a lăudat Polonia pentru „capacitatea de a reacționa rapid și de a mobiliza întreaga societate” în fața agresiunii ruse împotriva Ucrainei, dar şi faptul că SUA și Polonia au nevoie una de cealaltă.
Apărarea antiaeriană a Ucrainei a rezistat mai bine decât credeau toți analiștii militari.
Guvernul britanic a ordonat o actualizare a analizei sale de apărare și securitate publicată anul trecut și speră să finalizeze noua actualizare până la sfârșitul lui 2022, a anunțat premierul Liz Truss.
La doar câteva ore după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a decretat mobilizarea parțială în regiunile ocupate din Ucraina, o mișcare socială rusă a inițiat un apel la proteste masive care ar trebui să se desfășoare chiar în cursul acestei zile.
Cel mai bun mod de a preveni escaladarea Rusiei este de a ajuta Kievul să câștige mai repede, donând rachete cu rază lungă de acțiune și cele mai bune tancuri Armatei Ucrainei, e de părere un erxpert britanic.