Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA au desfășurat un escadron de F-35 în Europa
27 mai, 13:30
Statele Unite ale Americii au desfășurat un escadron de avioane de vânătoare F-35A în Europa. 

Potrivit Defence-Blog, avioanele F-35A au ajuns la Baza Aeriană Aviano din Italia, venite de la Baza Aeriană Hill, din Florida, SUA. Avioanele de vânătoare au ajuns în cursul zilei de vineri în peninsulă.

 

F-35, descurajare și garanții de securitate din partea SUA 

 

Escadronul sosit în Italia va participa la exerciții și antrenamente cu alte aeronave desfășurate în Europa. Obiectivul acestei acțiuni este o descurajare a posibililor adversari și, reprezintă totodată, o garanție din partea Statelor Unite ale Americii către aliați în ceea ce privește securitatea regiunii.

F-35 este cel mai costisitor program de armament lansat vreodată de Pentagon, cu o finanțare estimată la 398,6 miliarde de dolari pentru 2.443 de aparate, adică 163 de milioane de dolari pe unitate.

Acest avion 'invizibil', construit de Lockheed Martin și declarat a fi de a cincea generație, este proiectat să fie de șase ori mai eficient decât avioanele actuale în misiunile de luptă aeriană și de supraveghere și de opt ori mai eficace în atacul la sol, potrivit celor care l-au conceput.

 

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii