SUA vor aloca patru milioane de dolari pentru sporirea securitatii depozitelor militare din Ucraina
Statele Unite ale Americii intenționează să acorde Ucrainei asistenţă în ceea priveşte depozitarea munițiilor, alocând în acest sens cel puțin patru milioane de dolari, pentru a îmbunătăți securitatea depozitelor militare ucrainene, potrivit Rador.
Statele Unite alocă patru milioane de dolari Ucrainei pentru construirea a șase spații de depozitare a explozivilor, ca parte a unui nou Memorandum privind distrugerea armelor convenționale semnat de cele două țări la 25 iunie, a precizat serviciul de presă al Departamentului de Stat al SUA.
Potrivit misiunii diplomatice, un memorandum în acest sens a fost semnat în urma întâlnirii Grupului de lucru ucraineano-american pentru neproliferarea și controlul exporturilor de arme, de către directorul interimar al Departamentului de Securitate Internațională al Ministerului de Externe al Ucrainei, Ruslan Nimcinski, și de către asistentul secretarului de stat pentru afaceri militare și politice din SUA, Clarke Cooper, în prezența ambasadorului Ucrainei la Washington, Valeri Ceali.
Acest proiect va spori siguranța și securitatea stocurilor de muniții ale Ucrainei, dar să aducă Ucraina mai aproape de obiectivul său de a îndeplini standardele NATO și internaționale privind securitatea fizică și gestionarea stocurilor.
Din 2004 până în 2018, SUA prin programul american de distrugere a armelor convenționale a investit peste 40 de milioane de dolari în sprijinul eforturilor Ucrainei de a gestiona moștenirea cantităților mari de arme și muniții convenționale moștenite după dizolvarea Uniunii Sovietice. În 2018 Statele Unite au finanțat distrugerea a peste 1.700 de tone muniții vechi sovietice în Ucraina, potrivit Uawire.org.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News