Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Submarinele ruseşti Krasnodar și Stary Oskol vor îndeplini misiuni în Marea Mediterană
03 mai, 12:31
Submarinele Krasnodar și Stary Oskol ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) vor îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană până la sfârșitul anului 2020, după care se vor deplasa la Sankt Petersburg, pentru reparații planificate, a informat, joi, agenţia de ştiri TASS ,  citând o sursă din industria constructoare de nave.

,,Se estimează că, la sfârșitul anului 2020, submarinele vor fi reparate la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, adică la societatea care le-a produs", a precizat sursa.

În luna aprilie 2019, submarinele Krasnodar și Stary Oskol au intrat în compunerea Grupării navale operative din Marea Mediterană, unde au înlocuit submarinele Veliky Novgorod și Kolpino, care au îndeplinit serviciul de luptă în coastele Siriei. La fiecare trei luni, a fost efectuată rotația echipajelor acestora.

Anterior, reprezentanții FRMN au anunțat că submarinul Stary Oskol va fi supus unui proces de reparații în nord-vestul Federației Ruse.

Șantierul Naval al Amiralității, parte a Corporației Constructoare de Nave, a construit șase submarine Proiect 636.3 pentru FRMN. Submarinele Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino, aflate în compunerea Grupării navale operative din Marea Mediterană, au executat atacuri cu rachete de croazieră ale complexului Kalibr asupra unor obiective ale teroriștilor din Siria.

Ştiri Recomandate

Velier ucrainean cu cinci persoane la bord, remorcat până în Portul Constanţa
Israelul, atacat din nou. Rachete lansate din Fâșia Gaza
Ameninţări Hezbollah: Benjamin Netanyahu susţine că 'nu este impresionat'
Avioanele de luptă ale Israelului au lovit Fâșia Gaza
Serviciul German de Informații Externe (BND), scapă de ancheta justiţiei din Austria
Rusia ar urma să aibă o bază navală în Venezuela
Tensiunile din Kashmir. India şi-ar putea revizui doctrina de a nu recurge prima la arma nucleară
Preşedintele Letoniei: Germania trebuie să joace un rol mai important în problemele globale