Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Submarinul rusesc Kolpino a lansat o rachetă Kalibr în Marea Neagră, în cadrul exercițiului strategic “Caucaz-2020”
24 sep 2020 / 15:37
Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 24.09.2020, echipajul submarinului Kolpino din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a lansat o rachetă de croazieră Kalibr asupra unei ținte de coastă.

“Îndeplinind misiuni de întrebuințare a complexului de rachete de mare precizie, echipajul submarinului Kolpino a efectuat lansarea unei rachete de croazieră, din imersiune, care a lovit o țintă aflată într-un poligon din zona de coastă. Racheta a evoluat pe o traiectorie complexă, distrugând ținta aflată la o distanță de aproximativ 100 de mile marine. Lovirea cu precizie a țintei a fost confirmată de mijloace pentru controlul obiectivului, respectiv drone ale Aviației navale a FRMN”, se arată în comunicatul de presă, citat de agenția de presă Interfax.

După cum au precizat reprezentanții ministerului, lansarea rachetei s-a produs în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

“Pentru asigurarea securității îndeplinirii misiunilor de luptă și închiderea raionului interzis pentru navigație, au fost implicate 20 de nave de luptă și auxiliare din compunerea FRMN, precum și avioane aparținând Aviației navale”, au menționat reprezentanții departamentului.

Comentariul autorului: Lansarea rachetei de croazieră de tip Kalibr (probabil 3M14K) de la bordul submarinului Kolpino reprezintă prima activitate de anvergură executată în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

G Ad:

Cu certitudine, pe parcursul zilei și/sau în zilele următoare, vor fi efectuate și alte lansări de rachete, cu complexele operativ-tactice Iskander și cu alte mijloace ofensive din dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Submarinul B-271 Kolpino este unul din cele șase submarine Proiect 636.3 din dotarea Brigăzii 4 Submarine - Novorossiysk a FRMN. Acesta este unul dintre cele mai active submarine ale flotei, participând la mai multe activități de pregătire pentru luptă soldate cu lansări de rachete sau torpile, atât în Marea Neagră, cât și în Marea Mediterană.

Submarinul a participat, timp de aproape doi ani, la misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, fiind dislocat în portul Tartus din Siria. Acesta a participat la executarea unor atacuri cu rachete din Marea Mediterană asupra pozițiilor insurgenților sirieni, atât în mod individual, cât și în tandem cu submarinul B-268 Veliky Novgorod. În timpul campaniei siriene, patru din cele șase submarine ale FRMN (B-237 Rostov pe Don, B-265 Krasnodar, B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino) au lansat, în total, 39 de rachete de croazieră Kalibr (3M14K). Cel mai multe dintre acestea, adică 29 de rachete, au fost lansate de submarinele B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino.

În mod individual, submarinul B-271 Kolpino a lansat o singură dată, pe 03.11.2017, șase rachete 3M14K. Împreună cu submarinul B-268 Veliky Novgorod a lansat rachete în două rânduri, pe 14.09.2017 (șapte rachete) și pe 05.10.2017 (10 rachete).

Submarinul B-271 Kolpino a efectuat lansări de rachete Kalibr și în Marea Neagră, în cadrul activităților de pregătire pentru luptă. Astfel, pe 09.10.2019, submarinul a lansat două rachete cu complexul Kalibr-PL. Este vorba despre o rachetă de croazieră 3M14K (împotriva unei ținte terestre din poligonul Opuk) și o rachetă antinavă 3M54 (împotriva unei ținte navale dintr-un poligon maritim).

De asemenea, în mai multe rânduri, submarinul a simulat lansarea unor rachete de tip Kalibr, efectuând lansări electronice.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Confirmare oficială din Canada: F/A-18 Super Hornet a fost „scos” din joc. Ottawa trebuie să aleagă acum între Gripen JAS 39 E și F-35A
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Rusia a dislocat un complex de rachete de coastă de tip Bastion în Insulele Kurile
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro