Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Submarinul rusesc Stary Oskol și-a încheiat misiunea în Marea Mediterană și a început deplasarea spre Marea Neagră
22 sep, 20:05
Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 22.09.2021, că submarinul Stary Oskol aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și-a încheiat misiunea planificată în compunerea Grupării navale operative din Marea Mediterană și a luat curs spre locul de dislocare permanentă de la Novorossiysk.

În perioada următoare, echipajul submarinului va asigura trecerea acestuia prin Strâmtorile Dardanele și Bosfor, în direcția Mării Negre.

Reprezentanții ruși au menționat că, atunci când trec prin strâmtorile de la Marea Neagră, submarinele, la fel ca și navele de luptă și auxiliare ale FRMN, acționează în strictă conformitate cu dreptul maritim internațional.

Comentariul autorului: Submarinul Stary Oskol a ieșit din Marea Neagră pe 25.04.2019. După ce a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, acesta a fost deplasat pentru reparații planificate la Șantierul Naval din Kronștadt, unde a ajuns pe 31.01.2020. Submarinul s-a întors în Marea Mediterană la sfârșitul lunii noiembrie 2020 și a continuat să activeze până în prezent în cadrul escadrei rusești.

Revenirea submarinului Stary Oskol în Marea Neagră a fost posibilă ca urmare a sosirii recente în Marea Mediterană a submarinului Krasnodar al FRMN, care a finalizat reparațiile în Marea Baltică, precum și a celor două submarine ale Flotei din Oceanul Pacific, aflate în tranzit către locul de dislocare permanentă.

G Ad:

În prezent, în Marea Neagră se află două din cele șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3, introduse în dotare în perioada 2014-2016. Este vorba despre Veliky Novgorod și Kolpino, care sunt ultimele submarine de acest tip ce ar trebui deplasate în Marea Baltică pentru reparații la Șantierul Naval din Kronștadt. Probabil, în perioada următoare, cel puțin unul dintre acestea va ieși din Marea Neagră și va fi dislocat în Marea Mediterană.

Conducerea FRMN a planificat în ultimii ani menținerea în serviciul de luptă a câte două submarine Proiect 636.3 în Marea Neagră (în bazele navale de la Sevastopol și Novorossiysk) și în Marea Mediterană (în portul Tartus din Siria). În paralel, alte două submarine s-au aflat în reparații la șantierul din Marea Baltică sau în tranzit între flote. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro