Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tensiuni în Golful Persic - Marea Britanie trimite o a patra navă de război în regiune
25 aug 2019 / 10:22
Marea Britanie trimite o altă navă de război în Golf pentru a apăra libertatea de navigaţie, a anunţat sâmbătă ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, după ce trupe de comando iraniene au capturat un petrolier sub pavilion britanic în regiune, relatează Reuters.
distrugătorul HMS Defender

Tensiunile au crescut între Iran şi Marea Britanie după ce trupe de comando iraniene au sechestrat un petrolier britanic luna trecută. Incidentul a survenit după ce forţele britanice au capturat un petrolier iranian în apropiere de Gibraltar, acuzat că a încălcat sancţiunile impuse Siriei.

Royal Navy trimite distrugătorul HMS Defender în Golf pentru a proteja navele aflate sub pavilion britanic care trec prin Strâmtoarea Hormuzde de atacurile iraniene.

Ministerul Apărării a confirmat aseară că distrugătorul HMS Defender a fost trimis în Golful Persic, fiind cea de-a patra naval de război a Royal Navy, după dislocarea HMS Duncan, HMS Kent și HMS Montrose, trimisă în această regiune, potrivit dailymail.co.uk.

Marina a anunţat că HMS Duncan, o fregată tip 45, a navigat din Marea Britanie pe 12 august, alături de HMS Kent, care se îndrepta de asemenea spre Golf pentru a înlocui HMS Duncan. Marea Britanie apără libertatea de navigaţie ori de câte ori este pusă la încercare, a menţionat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Ştiri Recomandate

Militarii români din detaşamentul Carpathian Pumas au intervenit pentru a sprijini Forţele Armate Maliene
Ministrul polonez de externe: Rusia este o amenințare la adresa Uniunii Europene
Rebelii houthi din Yemen au doborât un avion militar Saudit (Video)
Emmanuel Macron: Rusia va continua să încerce să destabilizeze democraţiile occidentale
EXCLUSIV
Dialogurile unui președinte american
Războiul din Siria: Donald Trump a cerut Rusiei să înceteze să susţină atrocităţile regimului Assad
Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au bombardat mai multe ținte în Yemen
Nou sistem de doborâre a dronelor, Drone Dome-L a fost testat în Israel