Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tensiuni în Golful Persic - Marea Britanie trimite o a patra navă de război în regiune
25 aug, 10:22
Marea Britanie trimite o altă navă de război în Golf pentru a apăra libertatea de navigaţie, a anunţat sâmbătă ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, după ce trupe de comando iraniene au capturat un petrolier sub pavilion britanic în regiune, relatează Reuters.
distrugătorul HMS Defender

Tensiunile au crescut între Iran şi Marea Britanie după ce trupe de comando iraniene au sechestrat un petrolier britanic luna trecută. Incidentul a survenit după ce forţele britanice au capturat un petrolier iranian în apropiere de Gibraltar, acuzat că a încălcat sancţiunile impuse Siriei.

Royal Navy trimite distrugătorul HMS Defender în Golf pentru a proteja navele aflate sub pavilion britanic care trec prin Strâmtoarea Hormuzde de atacurile iraniene.

Ministerul Apărării a confirmat aseară că distrugătorul HMS Defender a fost trimis în Golful Persic, fiind cea de-a patra naval de război a Royal Navy, după dislocarea HMS Duncan, HMS Kent și HMS Montrose, trimisă în această regiune, potrivit dailymail.co.uk.

Marina a anunţat că HMS Duncan, o fregată tip 45, a navigat din Marea Britanie pe 12 august, alături de HMS Kent, care se îndrepta de asemenea spre Golf pentru a înlocui HMS Duncan. Marea Britanie apără libertatea de navigaţie ori de câte ori este pusă la încercare, a menţionat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene