Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 1)
21 sep, 19:14
Federația Rusă desfășoară în zona Mării Negre cea mai mare activitate militară din anul 2020. În scopul asigurării unei informări oportune și cuprinzătoare, prezentăm zilnic sinteza principalelor activități desfășurate în cadrul exercițiului la nivel strategic.

În zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a început executarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020. Pe parcursul acestuia, grupările de trupe (forțe) vor desfășura operații comune de izolare a raioanelor de acțiune ale formațiunilor înarmate ilegale aparținând organizațiilor teroriste internaționale, de blocare și de distrugere a acestora. De asemenea, vor fi desfășurate activități practice de blocare a canalelor aeriene și maritime de aprovizonare a formațiunilor ilegale.

Exercițiul a început cu alertarea personalului din structurile participante la activități. Ulterior, militarii au desfășurat acțiuni de pregătire a armamentelor și tehnicii militare pentru redislocare și întrebuințare în luptă, precum și de încărcare a rezervelor de mijloace materiale.

Militarii au efectuat marșuri combinate în raioanele de concentrare, pentru primirea misiunilor de luptă.

Pe timpul deplasării, au fost respinse atacurile grupurilor de cercetare-diversiune ale adversarului și au fost depășite porțiuni de teren contaminat.

 

Forțele Terestre

 

În poligonul Prudboy, a început desfășurarea de misiuni comune ale militarilor aparținând marilor unități dislocate în Regiunea Volgograd ale Armatei 8 arme întrunite și Trupelor de Desant Aerian.

La activități participă mașini de luptă ale infanteriei BMP-2 și BMP-3, tancuri T-90A, instalații de artilerie autopropulsate 2S19, precum și elicoptere Mi-8AMTS.

Timp de o săptămână, vor fi desfășurate activități în cooperare pentru respingerea atacurilor adversarului convențional.

În etapa inițială a exercițiului, subunități de apărare antiaeriană ale Regiunii Militare Sud și Trupelor de Desant Aerian au îndeplinit misiuni de luptă, în condițiile întrebuințării de către adversarul convențional a armamentului nuclear.

Echipajele complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Tunguska-M1, complexelor de rachete antiaeriene Strela-10 și lansatoarelor portabile Verba au respins atacurile individuale și grupate ale țintelor aeriene.

Militarii au îndeplinit peste 80 de misiuni diferite de descoperire, escortare și distrugere a peste 48 de ținte aeriene de mare viteză și aflate la joasă altitudine.

În poligonul Ashuluk (Regiunea Astrakhan), mari unități aparținând Armatei 49 arme întrunite, în cooperare cu forțe ale Aviației de Asalt și Aviației Forțelor Terestre, au început să exerseze tactici de ducere a luptei, în condiții de deșert.

Subunități de infanterie moto și tancuri vor desfășura manevre în defensivă, în zona de responsabilitate. La etapa cu trageri de luptă vor fi distruse ținte cu armamentele de pe tancurile T-72BM3 și transportoarelor blindate BTR-82A, precum și cu instalațiile de artilerie autopropulsate Msta-S.

În Armenia, în poligonul Alaghiaz, au început acțiunile tactice comune ale militarilor ruși și armeni. Gruparea de Forțe Întrunite este comandată de general maior Tirgan Parvanian.

Activitățile comune vor viza verificarea nivelului de pregătire a unităților din Regiunea Militară Sud pentru localizarea și rezolvarea conflictelor armate legate de combaterea terorismului, precum și creșterea interacțiunii dintre organele de comandă și conducere și unitățile armatelor celor două țări, în vederea îndeplinirii misiunilor de protejare a intereselor și asigurarea securității militare.

În total, la acestea participă peste 1.500 de militari și aproximativ 300 de unități de tehnică militară, inclusiv Aviația Operativ-Tactică, Aviația Forțelor Terestre și Aviația fără pilot din ambele state.

În Abhazia, militarii ruși și abhazi au trecut la executarea etapei comune planificate în cadrul exercițiului.

Peste 1.500 de militari au fost alertați și, împreună cu aproape 500 de unități de tehnică militară, au efectuat un marș de 150 de kilometri în poligoanele Tsabal și Nagvalou. De asemenea, a fost alertată și aviația din regiune, urmând ca la activitățile de pregătire pentru luptă să participe elicoptere Ka-52 Alligator, Mi-8 și Mi-8AMTȘ Terminator.

Timp de o săptămână, militarii ruși și abhazi vor distruge cu foc adversarul din zona montană și din cea a litoralului abhaz, cu sprijinul aerian al Aviației Forțelor Terestre.

În etapa finală a exercițiului, militarii vor executa trageri de luptă cu armamentele din dotarea tancurilor T-72B3 și transportoarelor blindate BTR-82AM asupra a peste 2.000 de ținte amplasate în raioanele montane ale crestei caucaziene.

În Osetia de Sud, subunități ale Bazei Militare a Armatei 58 arme întrunite, în comun cu subunități ale armatei sud-osetine, au fost alertate și s-au deplasat în poligonul Dzartsemi. 

Pe timpul primei etape a exercițiului, un grup tactic de nivel batalion va desfășura activități de căutare în teren muntos împădurit, cu întrebuințarea dronelor, a stației de cercetare apropiată SVR-3 și a complexului de cercetare, conducere și comunicații Strelets.

La acțiunile tactice din cadrul exercițiului, în Osetia de Sud participă peste 1.500 de militari și aproximativ 300 de unități de tehnică militară, între care tancuri T-72, mașini de luptă ale infanteriei BMP-2, complexe de rachete și artilerie Tunguska, complexe de rachete antiaeriene Strela, instalații de artilerie autopropulsate Akatsia, aruncătoare de mine Sani și aruncătoare de mine automate și manuale ARG-17 și RPG-7B.

 

Forțele Aeriene

 

Aviația de Vânătoare a intrat în serviciul de luptă pe aerodromuri operative din Crimeea și alte trei regiuni din sudul Federației Ruse.

Echipajele avioanelor de vânătoare de tip Su-27 și Su-30 vor îndeplini misiuni de apărare antiaeriană în Republica Crimeea, Regiunea Rostov și Ținuturile Krasnodar și Stavropol.

Piloții avioanelor de vânătoare vor îndeplini misiuni de interceptare a țintelor aeriene, de acoperire a atacurilor Aviației de Asalt și vor efectua atacuri aeriene asupra unor ținte terestre.    

În vederea participării la exercițiu au fost redislocate pe aerodromuri operative aproximativ 60 de avioane de tip Il-76MD ale Aviației Militare de Transport. Acestea au parcurs distanțe de până la 2.000 de kilometri.

Avioanele au decolat de pe aerodromurile de dislocare permanentă din Regiunile Tver, Pskov, Orenburg, Ulyanovsk și Rostov.

În Regiunea Militară Sud, a fost constituit un sistem unic de conducere a forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană.

Peste 10 divizioane de rachete antiaeriene dotate cu complexe de tip S-400, S-300 și Pantsir-S din compunerea diviziilor de apărare antiaeriană ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au efectuat marșuri în noile raioane de poziție, au desfășurat tehnica militară și au intrat în serviciul de luptă.

Echipajele complexelor de rachete antiaeriene au trecut la îndeplinirea misiunilor de acoperire a raioanelor de concentrare a trupelor participante la exercițiu, în Caucazul de Nord, Transcaucazia, Regiunile Astrakhan, Volgograd și Rostov, precum și în Ținuturile Stavropol și Krasnodar.

 

Forțele Navale

 

Peste 20 de nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au ieșit pe mare, pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul exercițiului. Între acestea se află nava amiral a FRMN, crucișătorul purtător de rachete Moscova, fregata Pytlivy, navele mari de desant Cezar Kunikov, Azov și Novocerkassk, navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo, nava purtătoare de rachete pe pernă de aer Samum și vedetele purtătoare de rachete Naberezhye Chelny, Ivnovets, Shuya și R-60.

În diverse etape ale exercițiului, navele de luptă, complexele de rachete de coastă și avioanele flotei vor executa lansări de rachete și trageri de artilerie. În același timp, vor desfășura atacuri cu rachete și bombe asupra unor ținte maritime, aeriene și de coastă. 

O grupare navală de căutare și asalt a FRMN, formată din navele mici antisubmarin Muromets, Suzdalets, Kasimov și Yeisk, a îndeplinit misiuni de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului, în mod combinat, executând lansări de mine și întrebuințând armamentul antisubmarin. De asemenea, au fost efectuate lansări de torpile, în scopul distrugerii submarinului.

Activitățile au făcut parte dintr-un exercițiu tactic cu dublă partidă, la care a participat și submarinul Kolpino. Echipajul acestuia a simulat efectuarea unor atacuri asupra grupării navale.

Căutarea submarinului a fost efectuată în cooperare cu două avioane antisubmarin Be-12 și două elicoptere Ka-27PL din compunerea Aviației navale a FRMN.

Subunitățile de infanterie marină ale FRMN dislocate pe teritoriul Ținutului Kransodar au fost alertate în cadrul exercițiului.

În etapa inițială a acestuia, infanteriștii marini au desfășurat activități de formare a coloanelor de tehnică militară și au efectuat un marș în raionul de îmbarcare pe navele mari de desant Cezar Kunikov, Azov și Novocerkassk. 

Pe timpul etapei următoare a exercițiului, va fi efectuată debarcarea desantului maritim, în plutire, cu ieșirea ulterioară în poligonul de pregătire pentru luptă al FRMN din Peninsula Taman.

În zona Mării Caspice, la exercițiu participă peste 3.000 de militari, aproximativ 40 de nave de luptă și auxiliare, peste 400 de unități de tehnică blindată și auto, precum și 10 aparate de zbor.

În prima zi a exercițiului, în poligoanele maritime au ieșit peste 30 de nave de suprafață, în cadrul grupurilor tactice ale Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC). Între acestea se află fregata Daghestan, nava mică purtătoare de rachete Grad Svyiazhsk, navele mici purtătoare de artilerie Astrakhan, Volgodonsk și Makhacikhala, dragoare de bază și de radă, vedete antidiversiune Gracionok, vedete rapide Raptor, vedete de desant, precum și nave auxiliare. 

Pe timpul exercițiului, grupările navale ale flotilei vor executa trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene și de la suprafața apei. De asemenea, vor desfășura activități de cooperare cu subunitățile de coastă în timpul ducerii acțiunilor de luptă pe direcția maritimă și vor asigura apărarea căilor de comunicații maritime în zona economică exclusivă și în acvatoriul Mării Caspice.

Subunități aparținând Regimentului de Infanterie Marină al FRMC au fost alertate, au executat marșul în raionul de concentrare și se află în stare de pregătire pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației. În poligoanele Turali și Adanak, subunitățile de infanterie marină vor îndeplini misiuni de pregătire și executare a operațiunilor de apărare antidesant a litoralului și de debarcare a desantului maritime tactic.

 

Trupele de Desant Aerian

 

Din partea Trupelor de Desant Aerian, la exercițiu participă peste 3.500 de militari și aproximativ 1.000 de unități de tehnică militară și specială.

În timpul acestuia, în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, vor fi desantați peste 1.000 de militari și peste 100 de unități de tehnică din 50 de avioane Il-76MD ale Aviației Militare de Transport.

Avioanele vor decola de pe aerodromurile Taganrog și Ulyanovsk, urmând să desanteze militarii în poligon, pe două suprafețe paralele de aterizare, de la altitudini cuprinse între 600 și 900 de metri.

 

Particularități ale exercițiului

 

 În cadrul exercițiului, a fost format un sistem de cercetare pe mai multe niveluri.

Un grup aerian de drone Orlan-10, Takhion și Forpost va efectua cercetarea aeriană permanentă, pentru a identifica și a garanta distrugerea forțelor și mijloacelor adversarului convențional. Lucrând împreună cu complexul de cercetare, conducere și comunicații Strelets, dotat cu sistemul de navigație Glonass, dronele vor asigura, cu un nivel ridicat de eficiență, identificarea obiectivelor descoperite, calcularea coordonatelor acestora, indicarea țintelor și pregătirea datelor pentru întrebuințarea armamentelor.

Complexul Strelets permite interfațarea elementelor mobile de cercetare, dotate cu sistemul de identificare amic-inamic, cu toate mijloacele autohtone de cercetare, cu radiolocatoarele și instrumentele de ochire.

La nivel tactic, acționează complexul opto-electronic Ironia, introdus în dotarea marilor unități Spetsnaz ale Regiunii Militare Sud. Întrebuințarea acestuia face posibilă efectuarea cercetării vizuale, în mod continuu și în orice condiții meteorologice, precum și transmiterea coordonatelor către mijloacele de foc, pentru distrugerea armamentelor, tehnicii militare și obiectivelor adeversarului convențional.

Pe parcursul exercițiului, se va ține cont de lecțiile învățate în conflictele armate moderne, inclusiv în Republica Arabă Siriană. O atenție deosebită va fi acordată luptei împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor, contracarării radioelectronice în toată adâncimea dispozitivului de luptă al adversarului și întrebuințării acoperirii verticale cu forțele desantului aerian tactic.

 

 

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Platformă dedicată combaterii ştirilor false, lansată de MApN
Ministrul de Interne din Belarus, destituit din funcţie după ce a vorbit despre folosirea unor arme letale împotriva protestatarilor
Azerbaidjanul a distrus un lansator de rachete Smerch al Armeniei (Video)
Joe Biden: Nu voi şantaja Coreea de Sud cu ameninţarea retragerii militarilor americani
Armata SUA testează o nouă versiune a vehiculului de luptă Bradley
Franța se așteaptă la mai multe atentate teroriste, fiind angajată într-un 'război împotriva ideologiei islamiste'
Avioane F-35 pentru EAU | SUA asigură ''superioritatea militară'' a Israelului
Tancuri Abrams și vehicule Bradley, în drum spre Europa. Soldații SUA și tehnica de luptă vor ajunge și în România
Washingtonul a decis să vândă avioane F-35 Emiratelor Arabe Unite
US Army dezvăluie în premieră o armă cu laser pe un vehicul blindat Stryker
Cu transponderele oprite, aviația de transport rusă transferă în mod activ arme pe teritoriul Armeniei
"Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi", afirmă fostul premier malaezian Mahathir Mohamad
Trump îşi exprimă solidaritatea cu Franţa şi denunţă ''atacurile teroriste'' inacceptabile
Trafic de arme | O companie privată a importat ilegal în Ucraina trei sisteme de rachete S-125 (Foto)
Rusia vrea să trimită în insulele Kurile tancurile principale de luptă T-72B3
Turcia reacționează față de atacul terorist de la Nisa
Iranul condamnă "ferm" atacul sângeros de la Nisa
Macron spune că a fost 'atacată întreaga Franță', dar 'nu vom ceda cu nimic'
Două avioane F-16 scoase din uz vor fi donate Bulgariei de SUA
Polonia se documentează în România despre testele sistemului PATRIOT
Mitingul electoral al lui Trump, perturbat de un avion F-16 care a interceptat un avion civil (Video)
Atac asupra unui ofițer de securitate la consulatul francez din Arabia Saudită
Azerbaidjanul susține că a doborât două avioane Su-25 ale Armeniei
Afgan înarmat cu un cuţit, reţinut la Lyon
Nivelul alertei de securitate, ridicat în Franţa la "urgenţă atentat"
Franţa: Atac terorist într-o catedrală la Nisa, soldat cu trei morți (Foto/Video)
Kevlar-E, un posibil vehicul de luptă pentru infanterie al armatei ucrainene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro