Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Tratatul privind Armele Strategice Nucleare | China refuză să participe la negocieri
10 iun, 09:17
China refuză să participe la negocieri tripartite de dezarmare cu SUA şi Rusia, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, informează dpa.

Statele Unite ale Americii şi Federaţia Rusă vor purta negocieri cu privire la controlul armelor pe data de 22 iunie, la Viena, cu câteva luni înainte de expirarea Tratatului privind armele strategice nucleare (START), informează marţi dpa.

Ultimul tratat important între SUA şi Rusia privind controlul armamentului, noul tratat START, va expira în 2021. Tratatul, semnat de predecesorul preşedintelui american Donald Trump, Barack Obama, în 2010, limitează la 1.550 numărul de focoase nucleare operaţionale (încărcate pe rachete, pe submarine şi bombardiere) şi la 800 numărul de lansatoare de rachete nucleare.

SUA sperau ca Rusia să convingă China să se ralieze negocierilor cu privire la limitarea stocurilor de arme nucleare pentru cele trei ţări.

Citeşte şi: China, parte semnatară a unui nou Tratat INF? Beijingul ar putea pierde o bună parte din rachetele balistice

SUA s-au retras în ultimii ani din tratate internaţionale încheiate anterior asupra controlului armelor, precum Tratatul privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (Tratatul INF) şi acordul privind programul nuclear al Iranului, şi doreşte acum să încheie în schimb un acord trilateral cu Rusia şi China.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, a afirmat că Beijingul a declarat anterior că nu se va ralia negocierilor trilaterale. ,

,Noi am notificat că SUA au tot abordat China în această problemă... care oricum a fost creată" cu intenţia de a abate atenţia de la responsabilitatea lor, a spus Hua, potrivit Agerpres.

Afirmaţiile Washingtonului conform cărora doreşte să negocieze cu bună credinţă "par extrem de ridicole şi chiar suprarealiste", a adăugat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Șeful statului major al armatei americane Mark Milley: SUA ar trebui să desfăşoare unităţi în Filipine, Vietnam şi Australia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro