Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trupele din sud-vestul Federației Ruse vor primi în dotare noile sisteme de artilerie Koalitsia-SV
Forțele terestre
Data publicării:
Obuzierele cu rază lungă de acțiune 2S35 „Koalitsia-SV” vor intra în serviciul de luptă în Regiunea Militară Sud. În prezent, sunt în curs de finalizare testele unui lot experimental de astfel de arme unice, care trag la o distanță de 70 sau chiar mai mulți kilometri, cu noi obuze de înaltă precizie.

Capacitățile noilor obuziere sunt de două ori mai mari decât cele ale armamentelor similare moderne, autohtone și străine. Experții apreciază că întărirea forțelor din sudul țării cu noi mijloace de artilerie cu rază lungă de acțiune va reprezenta un răspuns la consolidarea prezenței NATO în regiune.

 

Pumnul de artilerie

 

Surse aparținând Ministerului rus al Apărării au declarat pentru cotidianul Izvestia că noile obuziere de tip Koalitsia-SV vor intra în curând în serviciu la una dintre unitățile din Regiunea Militară Sud. Acestea vor întări așa-numitul “pumn de artilerie” format în sudul țării.

La sfârșitul lunii decembrie 2020, la o ședință a Colegiului Ministerului Apărării, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud a informat despre ritmul rapid de modernizare a înzestrării. Potrivit generalului de armată Alexander Dvornikov, ponderea armelor moderne în Regiunea Militară Sud a ajuns la 70%. În anul 2020, s-au format noi brigăzi de artilerie și rachete. Anterior, ministrul apărării, Serghei Șoigu, a indicat drept motiv pentru consolidarea Regiunii Militare Sud amenințările care vin din exteriorul Rusiei.

Instalația de artilerie autopropulsată, puternică și cu rază lungă de acțiune, face parte dintr-un proiect de modernizare a înzestrării Forțelor Terestre cu cele mai noi vehicule blindate. Aceasta a fost dezvoltată în paralel cu platformele promițătoare Armata, Kurganets-25 și Boomerang. Crearea obuzierului se află în etapele sale finale. Prototipurile acestuia au fost deja expuse la paradele de la Moscova și sunt testate la trupe.

În prezent, un lot din pre-producția de serie format din zece obuziere Koalitsia-SV se află în teste la Armata 1 Tancuri a Regiunii Militare Vest. Corporația de stat Rostec a anunțat livrarea acestor arme în luna mai a anului trecut.

“În țara noastră, toate echipamentele de ultimă generație sunt furnizate mai întâi Regiunilor Militare Sud și Vest, care se învecinează cu țările NATO”, a declarat pentru Izvestia expertul militar Vladislav Shurygin.

“Și în sud avem acum cele mai multe schimbări în Forțele Terestre. Artileria a fost întotdeauna un punct forte al armatei noastre, iar obuzierele Koalitsia, care sunt extrem de eficiente, vor continua această tradiție. Bătaia lor este de două până la trei ori mai mare decât modelele aflate în prezent în serviciu“, a spus Shurygin.

“Motivele pentru trimiterea de noi arme în sud sunt clare. Situația politico-militară din Regiunea Mării Negre devine din ce în ce mai tensionată. Aici forțele NATO sunt întărite și se consolidează prezența militară a blocului. Navele de război ale Alianței Nord-Atlantice intră regulat în Marea Neagră. Zborurile avioanelor de cercetare și ale dronelor de-a lungul granițelor țării noastre s-au intensificat. În plus, granița cu Ucraina și Caucazul se află în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud“, a reamintit Vladislav Shurygin.

 

Mâna lungă

 

Principalul avantaj al noii instalații autopropulsate de artilerie este reprezentat de tunul 2A88, cu un calibru de 152 de milimetri. Datorită acestuia, bătaia Koalitsiei a crescut deja la 70 de kilometri, ceea ce înseamnă mult mai mult față de alte sisteme similare aflate în serviciu. De exemplu, 2S3 „Akatsiya” are o bătaie de 17 kilometri, iar cea mai modernă instalație autopropulsată a armatei, 2S19M2 „Msta-SM”, poate lovi ținte la aproximativ 30 de kilometri.

După cum a informat anterior Izvestia, în prezent, sunt dezvoltate și testate mai multe muniții cu rază lungă de acțiune pentru instalația autopropulsată Koalitsia. Odată cu ele, bătaia obuzierului ar trebui să crească la cel puțin 100 de kilometri. Potrivit reprezentanților armatei, calitățile de luptă ale Koalitsia-SV sunt de două ori mai mari decât alte modele autohtone și străine de acest calibru.

Inițial, Institutul Central de Cercetare „Burevestnik”, unde a fost dezvoltată noua instalație, a studiat posibilitatea de a implementa un tun dublu. Acest lucru ar putea crește în mod dramatic viteza de foc. Ulterior, a fost aleasă o variantă a schemei clasice, cu un singur tun, dar cu un grad sporit de automatizare. Pentru prima dată, a fost proiectat un compartiment de luptă gol. Echipajul controlează tragerea de la distanță. Acest fapt a oferit posibilitatea unei cadențe de tragere de 10 proiectile pe secundă.

O caracteristică a instalației autopropulsate constă în modul inovator de tragere. Sistemul de conducere a focului este capabil să acopere simultan ținta cu mai multe proiectile dintr-o singură armă. Pentru a face acest lucru, fiecare proiectil este tras de-a lungul unei traiectorii individuale, calculate cu precizie, în unghiuri diferite.

Ministerul rus al Apărării a anunțat finalizarea testelor preliminare ale instalației de artilerie autopropulsată 2S35 „Koalitsia-SV” la sfârșitul anului 2019. Acum sunt în curs testele de stat, după care tehnica va primi aprobare pentru producția în serie.

În paralel cu versiunea tradițională șenilată a obuzierului „Koalitsia-SV”, este în curs de dezvoltare și o versiune instalată pe camioanele KamAZ. Obuzierul păstrează toate avantajele unui armament cu ​​rază lungă de acțiune și al unui modul de luptă automatizat și, în același timp, este mai mobil atunci când se deplasează pe drumuri normale. Este planificat ca aceste instalații puternice să consolideze brigăzile de infanterie moto, care funcționează pe vehicule blindate cu roți.

 

Armamentele din Sud

 

În Regiunea Militară Sud au avut loc cele mai active transformări structurale în ultimii ani. Aici a fost creată Armata 8 arme întrunite și trei divizii desfășurate de-a lungul frontierei cu Ucraina. De asemenea, Corpul 22 Armată a fost format pentru a proteja Crimeea. Pentru completarea acestora a fost necesară formarea de noi unități de artilerie și rachete.

În anul 2019, a fost anunțată formarea unei brigăzi suplimentare de rachete în Regiunea Astrahan, dotată cu complexe operativ-tactice Iskander-M, cu o bătaie de până la 500 de kilometri. În ultimul an, crearea a încă două mari unități de rachete și artilerie a fost finalizată în Regiunea Militară Sud.

Anterior, Izvestia a informat că cea mai nouă versiune de obuziere autopropulsate robotizate și automatizate „Msta-SM” este livrată în Regiunea Militară Sud. Re-echiparea completă a unităților de artilerie cu acestea ar trebui să dureze unul sau doi ani.

La exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, care a avut loc în septembrie, regiunea și-a testat toate armamentele noi. Au fost implicate până la 200 de piese de artilerie. Inclusiv complexe de mare putere, respectiv mortiere grele Tulip, cu calibrul de 240 de milimetri, și instalații autopropulsate 2S7M Malka, cu calibrul de 203 milimetri.

Regiunea Militară Sud a fost formată în octombrie 2010, ca parte a unei reforme majore a structurii Forțelor Armate. Aceasta a încorporat Regiunea Militară Caucazul de Nord, Flota rusă din Marea Neagră, Flotila din Marea Caspică și Comandamentul 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană. De asemenea, în subordinea acesteia au intrat trei baze militare rusești din străinătate, din Armenia, Abhazia și Osetia de Sud.

 


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Blindat amfibiu Saur 2, la Automecanica Moreni. Phot source: Forbes
EXCLUSIV
Motivul real pentru care Armata României a refuzat să cumpere blindate amfibii Saur 2 românești
Filipine continuă să înfurie Beijingul: Găzduiește lansatoare americane și achiziționează rachete din India
Uitați de T-14 Armata. Rusia a prezentat noul tanc T-90MS, cea mai modernă versiune. Și speră deja că două țări vor semna contracte
Blindatul 4x4 al Otokar, Cobra II. Photo source: DefenseRomania @BSDA2024
EXCLUSIV
Ce va fi românesc pe blindatele 4x4 Cobra II pe care turcii le vor produce pentru România? De la turelă la echipamente interioare „made in Romania”
Marea Britanie va livra T-72 Ucrainei, dar britanicii au puține surse de aprovizionare. România, una dintre variantele vehiculate, nu mai are niciun T-72 în dotare
Obuzierele K9 Thunder vor avea un nou motor. România va deține „versiunea românească” a Tunetului, produse într-o fabrică ridicată la noi
Franța ar putea cumpăra, în premieră, armament indian: Achiziția sistemelor de rachete ”Pinaka” pare un pas înapoi pentru Armată, dar are câteva mari avantaje
Mașinile de luptă ale infanteriei pe care România le cumpără vor fi forța de manevră a Armatei. Patru „titani” din industrie se „bat” să furnizeze României cele 300 de MLI
T-14 e trecut la „și altele”. (VIDEO) Rușii au prezentat în premieră noul sistem de protecție Arena-M pe un T-90 Proryv, actuala „vedetă” a tancurilor rusești
EXCLUSIV
Are nevoie România de elicoptere de atac noi sau rămânem la IAR-300? Gen. Tomescu: Pumele noastre sunt mai mari decât autobuzele
Înainte de „bătălia pentru România”, mașina de luptă a infanteriei ASCOD câștigă un contract important în Europa. Licitația la noi va fi foarte strânsă
T-14 vs. AbramsX, bătălia tancurilor de ultimă generație: Ar avea vreo șansă T-14 Armata rus în fața viitorului AbramsX al SUA?
Atenție, România. Un important aliat trage concluzia: Tancurile nu vor dispărea, dar în 2045 cele actuale modernizate ar ajunge la 80 de tone
Cel mai modern obuzier rus suferă. 2S43 “Malva” e departe de omologul ucrainean “Bohdana”, ca să nu mai vorbim de variantele occidentale PzH 2000, Caesar sau Archer
Simularea unei noi invazii sau manevre militare reale? Rusia și Belarus încep pregătirile cu cei 13 000 de militari pentru exercițiile strategice West-2025
Berlinul se pregătește să preia conducerea sprijinului pentru Ucraina: Obuziere automatizate RCH 155, sisteme IRIS-T și Patriot, pe lista livrărilor către Kiev
Avem tun, dar încă nu tanc: Imagini impresionante cu noul tun ASCALON de 140 mm, în acțiune (Video). Eurotank-ul se lasă însă așteptat
Ucraina atacă din nou teritoriul rus cu tancuri britanice Challenger 2. Câte Challenger au fost livrate și câte a reușit Rusia să distrugă
Mai au viitor elicopterele de atac? Franța mută inteligent și le integrează într-un singur aparat: Un elicopter Gazelle și o dronă au făcut deja primul pas
Tancurile germane, „coșmarul” Rusiei, în versiunea modernă Leopard 2A8, din nou în coasta imperiului. Pentru prima dată după 1991 o fostă republică sovietică cumpără tancuri
După un început „secetos”, Armata României a avut unul din cei mai fructuoși ani. Cei trei grei: Obuziere K9, avioane F-35 și blindate Cobra II
Polonia întărește hotarul de est: Construcția la drumul până în Kaliningrad, finalizată în 2025 / Zidul de la frontiera cu Belarus continuă
Poate fi interceptată din România noua rachetă rusă Oreșnik? Pe val, rușii analizează interceptoarele americane SM-3 din România și dau verdictul
Tancul modern Arjun Mk II, „made in” Africa de Nord? Propunere interesantă făcută de India unui stat african pentru producția de Arjun Mk II
Fortăreața Taiwan. Ultima linie de apărare în fața unei invazii chineze va fi formată din tancuri Abrams, o versiune specială dezvoltată pentru Taiwan
O țară din regiune suplimentează achiziția de elicoptere UH-60, în timp ce România ar putea găzdui primul centru european Black Hawk. Cu o condiție
Tancul de Himalaya, în condiții extreme. Noul tanc Zorawar a fost testat în condiții în care tancurile T-90 ale Rusiei nu pot face față
Primele 38 de tancuri Abrams M1A2T, o versiune specială pentru Taiwan, au fost livrate aliatului strategic al SUA din Asia
Cum au ajuns pierderile Abrams la 50% în Ucraina. Un „monstru” în lupta cu alte tancuri, dar ucrainenii au lansat 17 proiectile într-o clădire care a rămas în picioare

Ştiri Recomandate

Fotografie ilustrativă: Donald Trump / flickr, Official White House Photo by Tia Dufour
EXCLUSIV
Profitați de șansa oferită de Trump și faceți un plan al victoriei: Europa trebuie să fie mai unită
Antidotul împotriva dronelor Shahed: Un startup francez a prezentat drona-interceptoare Gobi, ca alternativă la sisteme de apărare antiaeriană portabile
GCAP versus FCAS: Diviziunea Europei în fața unei noi aeronave de luptă „globală”
Vârful ierarhiei militare americane trage un semnal de alarmă: Scutul antirachetă de care dispune SUA este periculos de suprasolicitat
Parteneriat pentru siguranța energetică a României: DNSC și ENEVO Group își unesc forțele în lupta împotriva atacurilor cibernetice
Planul lui Ionuț Moșteanu pentru Armata României: Lege nouă pentru voluntari și achiziții militare de la F-35 la drone navale
Armata SUA şi-a testat noul sistem de rachete terestre Typhon în Pacific, trimițând un mesaj clar Chinei
Parisul joacă dur în proiectele europene: Franța ar putea abandona programul Eurodrone
China, semnal psihologic către Occident: Primele imagini cu „Monstrul Mării Bohai”, ekranoplanul său experimental
De ce Lynx nu a ajuns încă pe frontul din Ucraina? Mașinile de luptă sunt și în „bătălia pentru România”: Dacă vor câștiga vor forma „triunghiul Lynx” în regiune
Noul buget al UE: Cresc resursele alocate apărării; Mobilitatea militară primește o atenție specială; Va fi creat Fondul pentru Competitivitate
,,Arsenalul de promisiuni'' cu care este înarmată Ucraina: Franţa nu vrea să plătească pentru armament american, având ca obiectiv ,,autonomia strategică europeană"
Israelul a bombardat centrul Damascului, un avertisment la adresa regimului sirian
Orban critică încălcarea drepturilor omului și cere UE să aplice sancțiuni. Dar nu împotriva Rusiei, ci a Ucrainei
163 de ani de la înființarea MAI. Președintele României, ministrul apărării și ministrul de interne, prezenți la eveniment
Iranul este dezamăgit de Rusia și se îndreaptă spre Beijing
Aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Romane, alertate în urma unui atac cu drone în Ucraina: Dronele rusești au lovit infrastructura portuară ucraineană aflată pe Dunăre
Dronele rusești au atacat o fabrică poloneză din Ucraina. A fost intenționat, susține Sikorski
SUA pregăteșc extinderea producției B-21, bombardierele de generația a 6-a. În 2026 două B-21 urmează să zboare și vor fi rapid gata pentru misiuni de luptă
Armata ucraineană rămâne blocată între promisiuni şi zvonuri: Donald Trump exclude livrarea de rachete cu rază lungă către Ucraina
China, Brazilia și India ar trebui să pună presiune pe Rusia altfel, sancțiunile SUA le-ar putea afecta „foarte dur”– Rutte
Dominație prin tehnologie: Cum şi-a propus compania Hyundai Rotem să redefinească supremația pe câmpul de luptă cu proiectul tancului K3
Militarii Grupului de Luptă NATO condus de Franța în România, își depășesc constant limitele: „Concentrare, viteză și eficiență”
Spațiul cibernetic, partea nevăzut a frontului din Ucraina: Serviciile ucrainene de informații au dat o lovitură industriei ruse de armament
Rusia începe asaltul Republicii Moldova. Adjunctul Administrației de la Kremlin, responsabil cu dinamitarea viitorului european al Chișinăului
Vestea bună e că sistemele Patriot și muniția pentru Ucraina sunt deja gata. SUA așteaptă doar să fie achitate, iar primele țări europene s-au așezat deja la masă
Franța avertizează: Un război major în Europa este „foarte probabil” până în 2030. Chiar pe axa Balcanilor și Moldova
În cel mai pozitiv scenariu: Avioanele F-16 ale Ucrainei să lovească adânc Rusia cu rachete JASSM. De ce e nevoie însă de optimism rezervat
Nu, România nu cumpără Iron Dome ci sisteme Spyder. Și nici nu e prima țară europeană care face lucrul acesta
România și Polonia, discuții privind implicarea comună în reconstrucția Ucrainei și sancțiuni suplimentare aplicate Rusiei
Cehia nu se va alătura acum achizițiilor de arme americane pentru Ucraina. Praga se concentrează însă pe alte modalități de a sprijini Ucraina
Dezastrul în aer Air India 171: Ce știm sigur până acum e că erau oprite comutatoarele de alimentare ale avionului 787 Dreamliner. Și de aici trei scenarii și speculații
pixel