Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia a arestat un proeminent jurnalist de opoziţie pentru "spionaj militar şi politic"
12 iun 2020 / 14:58
Un tribunal din Turcia a trimis la închisoare un proeminent jurnalist de opoziţie de la un site online de ştiri, un urma unui proces pentru "spionaj militar şi politic", a informat vineri agenţia de presă Anadolu, preluată de Reuters.

Muyesser Yildiz, redactor din Ankara pentru portalul online de ştiri OdaTV, a fost plasat în detenţie luni. Oficial, el a fost arestat joi, în urma unui interogatoriu.

Ismail Dukel, reprezentantul în Ankara al postului TELE1, care a fost de asemenea arestat împreună cu Yildiz şi interogat, a fost eliberat, a informat Anadolu. Un sergent de armată care a fost arestat cu ei a fost de asemenea trimis la închisoare, mai informează agenţia fără a da alte detalii, precizează Agerpres.

OdaTV, un site de ştiri online, este unul critic faţă de guvernul preşedintelui Tayyip Recep Erdogan.

Amintim că, Serviciile de informaţii din Turcia au recurs, în ultimi ani, încurajate de Recep Tayyip Erdogan, la activități ilegale de supraveghere, colectare de informații și monitorizare a unor persoane care critică regimul politic de la Ankara. Acest lucru a fost dovedit de publicaţia Nordic Monitor, în urmă cu aproape o lună de zile.

Turcia se află pe primele locuri din lume în ceea ce priveşte numărul de jurnalişti întemniţaţi.

După lovitura de stat din iulie 2016, Ankara a luat măsuri împotriva unor persoane suspectate că ar face parte din reţeaua condusă de clericul Fetullah Gulen, refugiat în SUA şi care este acuzat de orchestrarea puciului. Mai mult de 77.000 de persoane au fost arestate şi circa 150.000 de funcţionari, militari şi alte persoane au fost demise sau suspendate din funcţie.

Criticii susţin că Erdogan s-a folosit de puciul eşuat drept pretext pentru anihilarea disidenţei şi pentru a-şi întări puterea, acuzaţie pe care Ankara o neagă. Ea susţine că aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura siguranţa naţională.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ministerul rus al Apărării a încheiat primul contract pentru achiziționarea sistemelor antiaeriene S-500 Prometheus
Ziua Imnului Național. Ceremonii organizate în garnizoanele din țară
„Lupul luptător” a ajuns în SUA. China și-a trimis în State un ambasador cunoscut pentru tonul agresiv împotriva Occidentului
Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, final de misiune sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor
Biden: Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare
A murit Oleg Balkanov, ultimul participant care mai era în viață al „Puciului Vodka” - lovitura de stat eșuată din 1991 împotriva lui Gorbaciov
Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după războiul rece, va avea loc în august. Flota a șasea a început deja desfășurarea
Producătorul ucrainean Artem, contract de 200 de milioane de dolari pentru producția de rachete aer-aer R-27
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro