Racheta Gökdoğan (Peregrine) - una dintre cele două rachete dezvoltate pe plan intern de catre industria turca de aparare, în cadrul primului proiect de rachete aer-aer din Turcia, - a finalizat cu succes un test la care fost supusa pentru lovirea unei ținte aeriene.
Proiectul pentru rachetele Gökdoğan și Bozdoğan, inițiat de Consiliului de Cercetare Știintifico-Tehnologica din Turcia (TÜBITAK), Institutul de Cercetare și Dezvoltare din Industria Apărării (TÜBITAK SAGE), urmează să fie finalizat în acest an, potrivit Daily Sabah.com.
SAGE va transfera proiectul către un producător după finalizarea procesului de dezvoltare. Lucrările SAGE cu privire la rachetele aer-aer au început în 2013, iar racheta Gökdoğan a fost gândită sa aibă o rază scurtă de acțiune și sa fie extrem de manevrabilă, iar Bozdoğan a fost gândită ca o rachetă cu rază lungă de acţiune, iar dirijarea sa la țintă se face în regim activ radar.
Acestea sunt primele rachete aer-aer autohtone din Turcia, dezvoltarea fiind începută în 2013
Rachetele Bozdoğan și Gökdoğan au fost expuse și prezentate pentru prima dată la cea de-a 13-a Expoziție Internațională a Industriei de Apărare (International Defence Industry Fair 2017/IDEF 2017) și ambele rachete au fost testate atunci cu ajutorul unor lansări balistice de la sol. Acele teste au măsurat performanțele motorului rachetelor și nu capacitatea acestora de a distruge țintele. Testele au fost finalizate în provincia Sinop din Marea Neagră.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News