Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia anunță că, în semn de bunăvoință față de SUA, va trimite acasă specialiștii ruși în operarea sistemelor antiaeriene S-400
01 iun, 19:54
Potrivit topwar.ru, reporterul turc al publicației Bloomberg, Selcan Hajaoglu, a informat că reprezentanții turci intenționează să-i trimită acasă pe specialiștii-instructori din Federația Rusă în domeniul exploatării sistemelor de rachete antiaeriene S-400. În acest fel, autoritățile de la Ankara vor să transmită un semnal pozitiv către președintele american, Joe Biden.

Cu ceva timp în urmă, mass-media din Turcia a anunțat că specialiști ruși au fost trimiși pe teritoriul turc pentru a-i instrui pe tehnicienii locali în operarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400 Triumf achiziționate din Federația Rusă.

Este cunoscut faptul că SUA au solicitat Turciei mai întâi să renunțe la achiziționarea acestor sisteme, iar ulterior la desfășurarea lor, invocând faptul că “sistemele de apărare antiaeriană fabricate în Federația Rusă nu pot fi integrate în sistemul de apărare antiaeriană al NATO”.

La rândul lor, reprezentanții turci au anunțat că nu vor abandona sistemele S-400, reamintind faptul că “există sisteme rusești S-300 și în Grecia, iar acestea nu interferează cu sistemul integrat de apărare antiaeriană al NATO”.

În replică, SUA au impus sancțiuni împotriva Turciei, excluzând țara din programul F-35 și înghețând conturile conducerii Direcției pentru Industria de Apărare din Turcia.

G Ad:

Potrivit lui Hajaoglu, ca un gest de bunăvoință către SUA, Turcia a hotărât să-i trimită acasă pe specialiștii ruși din domeniul apărării antiaeriene. Acest lucru trebuie interpretat ca un semnal adresat președintelui Biden, înainte de întâlnirea programată cu președintele Erdogan.

Autorul consideră că, în acest fel, autoritățile de la Ankara pot demonstra SUA disponibilitatea de a face anumite concesii cu privire la problema operării sistemelor de apărare antiaeriană S-400. Potrivit lui Hajaoglu, Turcia intenționează să exploateze sistemele S-400 fără control rusesc.

Acesta a citat o declarație în acest sens făcută de ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, care a precizat că “sistemele de apărare antiaeriană vor fi operate sub controlul deplin al Turciei”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro