Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Turcia face primii pași spre închiderea Bosforului pentru navele de luptă
09 sep, 14:40
În ultimele ore, în media online și pe rețelele de socializare din Rusia, este intens vehiculată informația potrivit căreia Turcia va bloca accesul navelor de luptă rusești prin strâmtorile care leagă Marea Neagră de Marea Mediterană.

“Turcia a asigurat trecerea ultimei nave de luptă rusești prin Bosfor, intenționând să închidă pasajul dintre Marea Neagră și Marea Mediterană, pe fondul escaladării tensiunilor cu Grecia”, este mesajul care a inflamat media rusă.

„Acum aproximativ o jumătate de an, Turcia anunța închiderea Bosforului în cazul celei mai mici amenințări la adresa intereselor turcești, iar astăzi Turcia a blocat efectiv ieșirea navelor rusești prin Bosfor - acest lucru se mai poate întâmpla peste o oră, peste o zi, peste o săptămână sau un an, și este este un lucru mai mult decât real", citează site-ul rus avia.pro opinia unui analist neprecizat.

Potrivit informațiilor din presa turcă, mesajul autorităților de la Ankara are o adresare mai largă și reprezintă un avertisment de “închidere fără avertisment a strâmtorii Bosfor, dacă Grecia sau alte țări membre ale NATO încearcă să creeze tensiuni în zonă”.

2. -imagine fara descriere- (distrugator_sua_60132000.jpeg)

Surse specializate în geopolitică din Rusia consideră că, odată cu închiderea Bosforului pentru tranzitul navelor militare, situația din regiunea mediteraneană riscă să se schimbe dramatic pentru Moscova. Acest lucru va determina reducerea furnizării de armament și echipamente către Siria, lucru care, în contextul acumulării forțelor turcești în Idlib, poate conduce la o agravare a situației trupelor siriene și rusești. Mai mult, analiștii ruși apreciază că, după blocarea Bosforului, următorul pas al Ankarei va consta în închiderea spațiului aerian al Turciei pentru avioanele militar rusești, ceea ce ar limita sever transferul forțelor și mijloacelor militare din Rusia către Siria și Libia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro