Proiectanții au prezentat rachetă la expoziția Weaponry and Security 2019. Aceștia susțin că racheta are o viteză de 2.000-2.500 km / h. Acesta va fi folosit de aeronavele Su-27 și Su24M ale Forțelor Aeriene Ucrainene. Doar va fi nevoie de mici modificări ca aceste rachete să poate fi instalate.
Potrivit expertului militar Oleh Zhdanov, în prezent nu există niciun sistem care să ofere protecție împotriva rachetelor Bliskavka. De exemplu, sistemul israelian ''Cupola de Fier'' poate intercepta doar rachete subsonice.
Ucraina ar putea folosi rachetele pentru a contracara Flota Rusiei din Marea Neagră și Marea Azov.
Pe 2 noiembrie, politologul ucrainean Taraş Zahorodny a sugerat că Ucraina ar trebui să creeze rachete pentru a ataca Rusia, precizează Uawire.org.
Zahorodny a spus că Ucraina trebuie să-și reducă dependența energetică fata de Ruşi și nu ar trebui să se teamă să creeze noi arme.
Autoritatea Aeronautică Civilă Română a achiziționat, în baza parteneriatului strategic România-SUA, un avion ultraperformant pentru calibrarea echipamentelor de radionavigație de pe cele 16 aeroporturi civile și peste trei aeroporturi militare. Echipamentele de ultimă generație de pe această aeronavă pot realiza inclusiv calibrarea satelitară a echipamentelor de radionavigație.
Statele Unite au predat 20 de vehicule militare noi, tip Humvee, către trupele terestre și forțele speciale ucrainene, precum și 84 de bărci ușoare destinate forțelor navale.
Forțele Aeriene Române au exectutat un zbor pentru aducerea de echipamente militare din Qatar.
Departamentul american al Apărării a anunţat vineri intenţia de a include Israelul în Comandamentul său central pentru Orientul Mijlociu, o măsură destinată consolidării frontului anti-Teheran, transmite AFP.
Pe 15 ianuarie, Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran a început desfășurarea manevrelor militare anuale cu numele de cod "Marele Profet-15".
Franţa, Marea Britanie şi Germania au cerut sâmbătă Iranului să renunţe la producerea de uraniu metalic, după ce miercuri Teheranul a transmis Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA) că avansează în acest sens, informează AFP şi Reuters.
Tratatul "Cer deschis", subminat de retragerile succesive ale SUA şi Rusiei, a fost conceput în 1992 pentru a "promova încrederea şi previzibilitatea" activităţilor militare ale ţărilor semnatare graţie zborurilor de observare efectuate de avioane neînarmate asupra teritoriilor lor, comentează sâmbătă agenţia de presă canadiană La Presse, citând AFP.
În anii '70 și '80 România construia camioane militare și civile fabricate de Roman SA, cunoscută și sub numele de Întreprinderea de Autocamioane Brașov.