Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ucraina și Georgia acuză Rusia că a împiedicat operațiuni de căutare și salvare în Marea Neagră și Marea Azov
21 ian, 11:33
Ucraina și Georgia s-au plâns la Organizația Maritimă Internațională (IMO) în legătură cu „activitatea ilegală a Rusiei", care se presupune şi interferează cu operațiunile de căutare și salvare din Marea Neagră şi Marea Azov.

Potrivit ambasadei Ucrainei în Marea Britanie, plângerea a fost susținută de delegați din SUA şi din țări membre ale UE.

Kievul a trimis, de asemenea, o obiecție la OMI, acuzând Rusia că „extinde în mod ilegal serviciul de stații radio NAVTEX din regiunea Novorossiysk la Marea Azov și la Strâmtoarea Kerci". Un reprezentant al ambasadei ucrainene la Londra a susținut că informațiile privind siguranța navigației ar trebui să fie transmise exclusiv de postul de radio ucrainean din Berdyansk.

,,Am solicitat OMI să ia în considerare acțiunile unilaterale ale Rusiei, care amenință siguranța navigației", a spus ambasada, potrivit Uawire.org.

Aceasta nu este nici prima, nici ultima plângere din partea Ucrainei din cadrul organizațiilor internaționale privind Marea Azov, Strâmtoarea Kerch și Marea Neagră. Kievul susține că Moscova a îngreunat în mod intenţionat trecerea navelor prin Strâmtoarea Kerci în porturile ucrainene. În noiembrie, Ucraina, Estonia, Lituania și Suedia au cerut Rusiei „să își respecte angajamentele internaționale" și să ofere culoar liber și fără obstacole în porturile ucrainene din Marea Azov.

Moscova a respins toate cererile Kievului ca nefondate și susține că respectă pe deplin obligațiile sale internaționale.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Coliziune între două avioane. SUA pierde încă un avion F-35 (Foto)
UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Geoană: Un atac cibernetic împotriva unui aliat poate activa Articolul 5 al NATO
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro