Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un antitanc italian Centauro a masacrat găinile unei ferme după ce a deschis focul accidental
18 Martie, 19:53
Un blindat al Armatei italiene a deschis focul, din greşeală, în cadrul unui antrenament, asupra unei ferme de pui în nord-estul ţării. Potrivit Agerpres, care citează agenția de presă italiană Ansa, mai multe păsări au fost omorâte, fiind provcate și pagube materiale. Roma a demarat deja o anchetă cu privire la acest incident bizar.
Antitanc Centauro Italia  Sursa foto: Twitter

Vehiculul de luptă Centauro aparține brigăzii Pozzuolo del Friuli și efectua maneve pe timp de noapte în apropiere de Vivaro, la aproximativ o oră de mers cu maşina la nord de Veneţia, pe un teren militar, când s-a produs incidentul.

Multe găini au fost ucise şi o parte din clădirea care le adăpostea s-a prăbuşit.

Procurorul din provincia Pordenone a deschis o anchetă şi a dispus ca cele patru blindatele angajate în aceste exerciţii să nu fie folosite deocamdată.

 

Despre Centauro

 

Atitancurile Centauro sunt fabricate de Leonadro și au un tun de calibru 120 mm. 

G Ad:

Amintim că la data de 30 decembrie 2020 la sediul Secretariatului General al Apărării și al Direcției Naționale pentru Armament, generalul italian Paolo Giovannini și Giovanni Luisi, directorul comercial al Consorțiului Iveco - Oto Melara, au semnat un contract pentru 86 de vehicule blindate Centauro II – în varianta vânător de tancuri – cu o posibilă opțiune pentru alte 10 vehicule în plus față de cele 10 deja comandate în 2018 și aflate în curs de livrare.

Centauro II este o versiune îmbunătățită a primei versiuni a vehiculului anti-tanc Centauro 8x8, proiectat și fabricat de consorțiul italian Iveco și Oto Melara (CIO). Este un nou concept de vehicul blindat pe roți capabil să funcționeze în orice situaţii.

Vehiculul este mai rapid, mai puternic și mai blindat decât versiunea inițială care se află deja în serviciul Italiei, și pe care o va înlocui. Noul Centauro are 30 de tone și deține un tun de 120 mm, comunicații digitale și motor de 720 de cai putere. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
NATO este în măsură să trimită rapid peste 40.000 de militari în Letonia
Blinken: Orice agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei va conduce la un răspuns serios
Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp și Simona Cojocaru, decorați cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler de către președintele Iohannis
Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro