Presa franceză a precizat inițial ca unul dintre piloţi ar fi decedat, dar acest lucru nu a fost confirmat. S-ar putea să fi fost rănit.
Ziarul De Standaard a aflat de la Ministerul belgian al Apărării că cei doi piloți au reuşit să se catapulteze. Un pilot ar fin nevătămat, celălalt este încă agățat de o linie de înaltă tensiune cu parașuta. Starea de sănătate a celui de-al doilea pilot nu este confirmată până la această ora. Avionul zbura din Belgia spre o bază aeriană navală din Franța, când s-a prăbuşit între orașele Pluvigner și Landaul, în Britanny, potrivit unor declarații ale autorităţilor din zonă, precizează AFP.
„Aeronava a decolat din localitatea Florennes, din Belgia, şi se îndrepta către baza aeronautică navală Lann-Bihoué, din Morbihan", au transmis oficialii într-un comunicat, preluat de Le Figaro.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului belgian al Aparii, Olivier Severin, a declarat pentru La Libre că o echipă a Direcției pentru siguranță a aviației , un serviciu al armatei care se ocupă de siguranța aeriană, se îndreaptă spre locul accidentului.
Un des 2 pilotes bloqué par son parachute sur une ligne électrique est en cours d'évacuation - ???? Photo via @LeTelegramme #Pluvigner #Morbihan #Bretagne #avion #F16 #Belgique pic.twitter.com/PS1XNWn3pS
— Alexandre L_B (@alex_le_bars) 19 septembrie 2019
Se spune că avionul s-a prăbușit la cincizeci de metri de o casă, relatează presa franceză. Ziarul local Le Telegramme a prezentat imagini cu pilotul atârnat de o linie de înaltă tensiune, fum negru și flăcări care se ridicau din zonă în care avionul F-16 belgian s-a prăbuşit, dar și imagini cu o casă despre care a spus că a fost avariată înainte ca aparatul de zbor să lovească pământul.
Update crash #F16: beide piloten in leven. Fransen zijn met man en macht aan het proberen om de piloot uit de hoogspanning te halen. Veiligheidsperimeter van 500m. Gecrashed in een veld maar huis geraakt. Melding van mogelijke "engine fire".
— BeMilInterests (@BeMilInterests) 19 septembrie 2019
Foto's van @LeTelegramme pic.twitter.com/Ee7ujojaKe
Autoritatea Aeronautică Civilă Română a achiziționat, în baza parteneriatului strategic România-SUA, un avion ultraperformant pentru calibrarea echipamentelor de radionavigație de pe cele 16 aeroporturi civile și peste trei aeroporturi militare. Echipamentele de ultimă generație de pe această aeronavă pot realiza inclusiv calibrarea satelitară a echipamentelor de radionavigație.
Statele Unite au predat 20 de vehicule militare noi, tip Humvee, către trupele terestre și forțele speciale ucrainene, precum și 84 de bărci ușoare destinate forțelor navale.
Forțele Aeriene Române au exectutat un zbor pentru aducerea de echipamente militare din Qatar.
Departamentul american al Apărării a anunţat vineri intenţia de a include Israelul în Comandamentul său central pentru Orientul Mijlociu, o măsură destinată consolidării frontului anti-Teheran, transmite AFP.
Pe 15 ianuarie, Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran a început desfășurarea manevrelor militare anuale cu numele de cod "Marele Profet-15".
Franţa, Marea Britanie şi Germania au cerut sâmbătă Iranului să renunţe la producerea de uraniu metalic, după ce miercuri Teheranul a transmis Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA) că avansează în acest sens, informează AFP şi Reuters.
Tratatul "Cer deschis", subminat de retragerile succesive ale SUA şi Rusiei, a fost conceput în 1992 pentru a "promova încrederea şi previzibilitatea" activităţilor militare ale ţărilor semnatare graţie zborurilor de observare efectuate de avioane neînarmate asupra teritoriilor lor, comentează sâmbătă agenţia de presă canadiană La Presse, citând AFP.
În anii '70 și '80 România construia camioane militare și civile fabricate de Roman SA, cunoscută și sub numele de Întreprinderea de Autocamioane Brașov.