Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Un avion F-16 al Forţelor aeriene belgiene s-a prăbușit în Franța (Foto)
19 sep 2019 / 13:50
Un avion F-16 belgian s-a prăbușit în apropiere de Pluvigner (Bretania), în vestul Franței. Aeronava era una cu dublă comandă, iar din primele informaţii, cei doi piloţi care se aflau la bordul aparatului de zbor au reuşit să se catapulteze.

Presa franceză a precizat inițial ca unul dintre piloţi ar fi decedat, dar acest lucru nu a fost confirmat. S-ar putea să fi fost rănit.

Ziarul De Standaard a aflat de la Ministerul belgian al Apărării că cei doi piloți au reuşit să se catapulteze. Un pilot ar fin nevătămat, celălalt este încă agățat de o linie de înaltă tensiune cu parașuta. Starea de sănătate a celui de-al doilea pilot nu este confirmată până la această ora. Avionul zbura din Belgia spre o bază aeriană navală din Franța, când s-a prăbuşit între orașele Pluvigner și Landaul, în Britanny, potrivit unor declarații ale autorităţilor din zonă, precizează AFP.

„Aeronava a decolat din localitatea Florennes, din Belgia, şi se îndrepta către baza aeronautică navală Lann-Bihoué, din Morbihan", au transmis oficialii într-un comunicat, preluat de Le Figaro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului belgian al Aparii, Olivier Severin, a declarat pentru La Libre că o echipă a Direcției pentru siguranță a aviației , un serviciu al armatei care se ocupă de siguranța aeriană, se îndreaptă spre locul accidentului.

Se spune că avionul s-a prăbușit la cincizeci de metri de o casă, relatează presa franceză. Ziarul local Le Telegramme a prezentat imagini cu pilotul atârnat de o linie de înaltă tensiune, fum negru și flăcări care se ridicau din zonă în care avionul F-16 belgian s-a prăbuşit, dar și imagini cu o casă despre care a spus că a fost avariată înainte ca aparatul de zbor să lovească pământul.

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate