Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un lider marcant al grupării teroriste Al-Shabab a fost ucis de către forțele Armatei Naționale Somaleze
05 iul, 21:13
Organizația teroristă Al-Shabaab, afiliată mai cunoscutei Al-Qaeda, a suferit încă o lovitură după ce unul dintre lideri săi marcanți a fost ucis într-o acțiune contrateroristă desfășurată în sudul Somaliei.

Comandantul Al-Shabaab identificat ca Mohamed Abdi Suubiye, cunoscut și ca “Toosow”, a fost ucis duminică în urma unei descinderi a Forțelor Speciale somaleze în localitatea Adan Yabaal.

Generalul Odowaa Yusuf Rageh, comandantul Armatei Naționale Somaleze, a confirmat la postul militar de radio că armata a efectuat duminică o operație planificată în localitățile Adan Yabaal și Daresalam, din sudul Somaliei, unde a provocat victime elementelor teroriste.

"Forțele noastre au ucis un senior al Al-Shabab în operația care a vizat eliminarea militanților", a declarat Odawaa.

Mohamed Abdi Suubiye (Toosow) era responsabil cu coordonarea acțiunilor teroriste în regiunea Middle Shabelle, potrivit generalului Odowaa. Acesta este suspectat că se află în spatele unei serii de atacuri executate împotriva civililor și forțelor de securitate, inclusiv a bazelor militare din partea de sud a țării.

G Ad:

Forțele militare comune (somaleze și internaționale) au intensificat operațiile împotriva extremiștilor Al-Shabab din regiunile centrale și sudice, unde militanții se ascund în zonele rurale, efectuează ambuscade și instalează mine pe principalele căi de comunicație rutieră.

De asemenea, tot duminică, 15 militanți al-Shabaab au fost uciși și alte zeci au fost răniți în urma unor ciocniri grele într-o zonă situată lângă localitatea Dhusamareb din regiunea somaleză Galmudug.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro