Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un politolog german și soția sa, puși sub acuzare în Germania pentru spionaj în favoarea Chinei
02 aug, 20:21
Soţia unui politolog german vizat de justiţie pentru spionaj în beneficiul serviciilor de informaţii chineze a fost acuzată la rândul său pentru aceleaşi motive, a anunţat luni parchetul federal, citat de France Presse.


Potrivit parchetului lui Karlsruhe, competent în materie de terorism şi spionaj, germano-italiana Klara K. şi soţul său Klaus L. au fost contactaţi de agenţi ai serviciilor de spionaj chineze în timpul unor conferinţe la Shanghai (China) în 2010.

De atunci şi până în 2019, aceştia "au furnizat în mod regulat informaţii" serviciilor secrete chineze "înainte sau după vizite de stat internaţionale sau conferinţe internaţionale", afirmă parchetul într-un comunicat.

Politologul a fost deja inculpat la începutul lunii iulie.

Cuplul a primit "onorarii" în schimbul informaţiilor obţinute în principal datorită multor contacte politice la nivel înalt, formate ca parte a think-tankului condus de Klaus L. din 2001.

Ei sunt de asemenea suspectaţi că au fost plătiţi pentru a se duce la întâlniri cu ofiţeri de informaţii chinezi.

Acest caz ar putea fi deosebit de jenant pentru Germania, în timp ce Klaus L. ar fi lucrat timp de cincizeci de ani pentru BND, serviciul federal german de informaţii, a dezvăluit canalul public ARD.

Activitatea sa presupusă de agent dublu a condus poliţia să-i percheziţioneze domiciliul în 2019, înainte să aibă loc arestarea doi ani mai târziu.

Klaus L. a fost unul dintre liderii, potrivit ARD, influentei Fundaţii Hanns-Seidel, afiliată conservatorilor bavarezi CSU.

Germania s-a confruntat recent cu un alt caz de spionaj, implicând de această dată Rusia.

Justiţia germană a anunţat la 21 iunie arestarea pe teritoriul ţării a unui om de ştiinţă rus ce lucrează într-o universitate şi este suspectat de spionaj în folosul Moscovei

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro