Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Africom a trimis în Niger, în sprijinul forțelor din Sahel, 16 vehicule blindate Mamba
31 Martie, 18:49
US Africom a anunțat că azi a fost finalizat transferul a 16 vehicule blindate Mamba pentru a sprijini forțele comune G5 Sahel din nordul Nigerului în lupta împotriva terorismului.
Vehicul blindat Mamba Sursa foto: US Africom

Mamba este un transportor blindat proiectat în scopuri de securitate internă. A fost dezvoltat la sfârșitul anilor 1980 pentru a înlocui vehiculele Buffel aflate în serviciul forțelor militare și de securitate din Africa de Sud.

Primele modele au fost construite pe un șasiu Toyota Dyna 4x2, care a fost ulterior înlocuit în jurul anului 1994 cu un șasiu Unimog mai fiabil. Toate variantele Mamba au fost proiectate să reziste exploziilor minelor.

Vehiculele Mamba au fost desfășurate în principal în misiuni de menținere a păcii organizate sub egida Națiunilor Unite și Uniunea Africană. Vehiculele Mamba au participat activ în Misiunea de Observare a Națiunilor Unite în Angola (MONUA), în cadrul Forței de Protecție a Națiunilor Unite (UNPROFOR), în Brigada de Intervenție a Forței Națiunilor Unite (FIB) și în contingentul britanic al Forței ONU din Kosovo.

În timpul războiului din Irak, vehiculele Mamba au fost desfășurate pe scară largă. Acum este desfășurat în regiunea Sahel.

G Ad:

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro