Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Army a început testarea primelor vehicule robotizate pentru luptă
17 Martie, 18:06
US Army a început testarea și evaluarea noilor vehicule ușoare de luptă Robotic Combat Vehicles (RCV) fabricate de QinetiQ North America și Pratt Miller.
Vehicul RCV Sursa foto: Textron

US Army a primit în total patru vehicule ușoare de luptă RCV de la QinetiQ North America și Pratt Miller. Primul vehicul a fost livrat în noiembrie 2020, iar celelalte trei au sosit înainte de Crăciun a declarat Alfred Grein, director executiv adjunct al sistemelor de luptă la sol la Comandamentul de dezvoltare a capacităților de combatere a armatei,  transmite Defense News.

Anul viitor este programată o testare la nivel de companie de luptă.

RCV-L este un vehicul hibrid diesel-electric cu o greutate brută a vehiculului de cel mult 2.200 de kilograme și o sarcină utilă maximă de 3.150 de kilograme, având o viteză maximă de 60 de km/h, potrivit lui Grein.

Cele patru prototipuri au fost livrate Centrului de Sisteme pentru Vehicule Terestre al Armatei, unde o echipă a început să integreze software-ul dezvoltat Robot Technology Kernel (RTK),  a mai spus Grein.

G Ad:

După o verificare funcțională, prototipurile au fost trimise în campusul Rellis al Universității Texas A&M unde, pe parcursul lunii februarie, echipa a reușit să le integreze un vehicul MET-D - pentru a începe testarea cu echipaj sau fără echipaj.

Familia de RCV-uri va include trei variante. Oficialii armatei au în vedere ca versiunea ușoară să poată fi transportată cu elicopterele. Varianta medie ar putea fi transportată cu o aeronavă C-130, iar varianta grea cu o aeronavă C-17.

Noile vehicule de luptă vor avea, de asemenea, o stație de arme comandată de la distanță de calibru 25 mm sau mai multe sisteme de arme și camere de monitorizare. Noul RCV trebuie, de asemenea, să țină pasul cu infanteria și alte vehicule blindate în timpul manevrelor, atât în în zone accidentate cât și pe străzi și autostrăzi.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro